Thomson Reuters strikt Hollywoodagent als CEO

Thomson Reuters strikt Hollywoodagent Steve Hasker als nieuwe CEO.

Steve Hasker neemt de fakkel over van Jim Smith als CEO bij de mediareus Thomson Reuters. Hasker maakte carrière als manager van Hollywoodsterren als Sandra Bullock en Lady Gaga.

Een glamoureuze aanwerving is het zeker. Thomson Reuters  strikt Steve Hasker als CEO. Hasker maakte carrière bij CAA, veruit het grootse talentenbureau in de VS. Creative Artists Agency vertegenwoordigt een indrukwekkende lijst van supersterren, gaande van zangeres Beyoncé over actrice Meryl Streep tot voetballer David Beckham.

Hasker volgt voormalig journalist Jim Smith op die sinds 2012 aan het hoofd stond van het mediaconglomeraat. De 61-jarige Smith zal voorzitter worden van de Thomson Reuters Foundation, die zich bezighoudt met initiatieven rond persvrijheid.

Thomson Reuters deed de aankondiging in de marge van zijn kwartaalcijfers. Daarin klopte de specialist in bedrijfsinformatie de marktverwachting met een winstsprong van 60 procent jaar op jaar. Onder meer een sterke kostenreductie en het afsplitsen van de Financial & Risk-divisie droegen bij aan het resultaat. Alleen in de afdeling gedrukte media moest Thomson Reuters een omzet- en winstdaling slikken.

Smith voerde de afgelopen jaren een ingrijpende herstructurering door bij de informatiereus, waarbij wereldwijd 2.000 banen verdwenen. De moedermaatschappij van het persbureau Reuters kondigde voor het 27ste jaar op rij een dividendstijging aan. Het aandeel trappelde ter plaatse op de beurzen van New York en Toronto.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud