TKH maakt snel werk van stroomlijning

TKH verkoopt een deel van zijn activiteiten. ©ANP XTRA

De Nederlandse techspeler zet een eerste stap in zijn kersverse groeiplan.

In het kader van het 'Simplify and Accelerate' programma dat in juni werd aangekondigd, heeft het Nederlandse TKH de meerderheid van zijn industriële connectivity-activiteiten verkocht. 

TKH presenteerde vorige maand op zijn beleggersdag het 'Simplify and Accelerate' programma. De technologiegroep riep dit programma in het leven omdat het naar een meer gefocuste waardecreatie wil.

Daarbij zouden activiteiten die niet winstgevend genoeg zijn worden afgestoten. Het bedrijf verhoogde tegelijk zijn prognoses. Het verwachte rendement op geïnvesteerd vermogen zou van 21 à 23 procent naar 22 à 25 procent gaan. De brutomarge zou van 12 tot 13 procent naar 15 procent stijgen.

Daad bij het woord

Het technologiebedrijf - dat ooit 'Twentsche Kabelfabriek' heette - voegt meteen de daad bij het woord. Het maakt dinsdag bekend dat het zijn industriële connectivity-activiteiten aan het Nederlandse private equity-bedrijf Torqx Capital Partners heeft verkocht voor 113 miljoen euro. TKH verwacht een boekwinst van tenminste 30 miljoen euro te maken op de transactie. 

De afgestoten onderdelen gaan op in de joint venture Cable Connectivity Group. 

De techspeler verlaat de activiteiten nog niet helemaal, want het investeerde tegelijk 17 miljoen in de nieuw opgerichte entiteit om een belang van 44 procent te krijgen.

Analist Ruben Devos van KBC Securities zegt over de deal: 'We verwelkomen de beslissing om activiteiten met een lagere groei en marge te verkopen, zodat de middelen aangewend kunnen worden voor mogelijkheden die meer waarde creëren.'

Het aandeel klimt met 0,8 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud