Verdubbeling omzet kan Lyft niet helpen

Lyft weet de omzet in het eerste kwartaal te verdubbelen. ©REUTERS

Beursnieuweling Lyft presenteerde een beter dan verwachte kwartaalomzet, maar blijft ook de verliezen opstapelen. De koers brokkelde verder af.

Wall Street ging licht lager in afwachting van de komst van de Chinese vice-premier Liu He naar Washington. Volgens twitterberichten van de Amerikaanse president Donald Trump zeiden de Chinezen dat ze komen om een handelsakkoord te sluiten. De Chinese onderhandelaars wilden volgens bronnen vorige week terugkomen op een aantal afspraken, waarmee ze de voornaamste eisen van de VS ondermijnden.

Lyft

De taxi-app Lyft  publiceerde dinsdag nabeurs relatief sterke kwartaalcijfers. In het eerste kwartaalrapport sinds de beursgang eind maart zag het bedrijf zijn omzet verdubbelen naar 776 miljoen dollar. Dit was beter dan verwacht, want analisten verwachtten een omzet van 745 miljoen. Daarnaast zag het bedrijf het aantal actieve taxichauffeurs stijgen met 46 procent tot 20,5 miljoen.

Het kwartaalverlies van het taxi-aandeel kwam uit op 211 miljoen dollar, iets beter dan het verlies van 228 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Inclusief kosten verbonden aan de beursgang liep het kwartaalverlies wel op tot een forse 1,1 miljard dollar.

Lyft verwacht voor het tweede kwartaal een omzet van 800 tot 810 miljoen dollar. Daarnaast mikt de taxi-app op een jaaromzet van ongeveer 3,3 miljard dollar, tegenover een omzet van 2,2 miljard in 2018.

Credit Suisse zei dat de kwartaalresultaten en de vooruitzichten voor 2019 'een goede eerste stap' zijn voor het bedrijf, dat zichzelf moet bewijzen. Ook de analisten van Wedbush Securities waren positief: 'Lyft heeft een sterk kwartaalresultaat geleverd en gaf een beter dan verwachte vooruitblik voor het tweede kwartaal.'

Ondanks de relatief goede resultaten sloot het aandeel 10 procent lager, waarmee het aandeel al meer dan 26 procent onder zijn IPO-prijs noteerde.

Mogelijk leed de koers van Lyft onder de stakingen vandaag plaatsvonden in Amerika. De chauffeurs van Lyft en van zijn concurrent Uber - die aanstaande vrijdag zijn beursgang maakt - staken. Ze willen verbetering zien in de slechte werkomstandigheden van de taxibedrijven. 

Antigif tegen Fortnite

Electronic Arts (EA) boekte een beter dan verwachte omzet dankzij het succes van de gratis game 'Apex Legends'. Dat antigif tegen Fortnite wist in één maand 50 miljoen gebruikers te lokken, en volgens EA volgden de maanden nadien nog vele miljoenen gebruikers. Hiermee zou het de concurrentie met het immens populaire spel Fortnite aankunnen.

De game-ontwikkelaar verdiende met het gratis spel behoorlijk wat geld doordat mensen aankopen in het spel zelf doen. EA verwacht dat die aankopen in het huidige boekjaar tussen 300 en de 400 miljoen dollar in het laatje brengen. Beleggers reageerden enthousiast en stuwden het aandeel 1,2 procent hoger.

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud