Wall Street sluit grotendeels in het rood

©AFP

Beleggers waren somber gestemd. Tesla is dichtbij een volledig zelfrijdende auto. Walgreens stelt teleur en duikt lager.

Bij opening gingen de beurzen hoger, geholpen door prima cijfers over de Amerikaanse jobmarkt. Het aantal aanvragen van een eerste werkloosheidsuitkering daalde vorige week met 99.000 naar 1.314.000. Economen rekenden op 1.375.000 nieuwe steunaanvragen.

Later op de dag maakte het optimisme plaats voor twijfel. Dat is niet vreemd want in de VS is het coronavirus alles behalve onder controle. Het aantal besmettingen per dag ligt nu op een record van 62.751. In totaal tellen de VS meer dan 3 miljoen besmettingen. Beleggers vrezen dat het hoge aantal besmettingen strengere maatregelen met zich meebrengt, waardoor de economie weer een klap krijgt. Daarnaast waren er berichten over een mogelijk verbod voor de Amerikaanse overheid om goederen of diensten af te nemen van bedrijven klant zijn van het Chinese bedrijf Huawei.

De Dow Jones verloor 1,4 procent.

Walgreens

Walgreens Boots Alliance ging bijna 8 procent lager. De resultaten van Walgreens waren een tegenvaller. In het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar boekte de apotheek/drogisterijreus een verlies van 1,71 miljard dollar of 1,95 dollar per aandeel. Gezuiverd was er een winst van 83 cent, wat minder is dan analisten volgens Bloomberg verwachtten (1,19 dollar). De omzet van Walgreens bleef grosso modo stabiel op 34,6 miljard dollar.

De groep ondervond de impact van de coronacrisis op diverse manieren. In maart werd onder meer toiletpapier gehamsterd en veel geneesmiddelen op voorschrift gekocht. Vervolgens gingen minder mensen op doktersbezoek of naar een ziekenhuis, waardoor minder geneesmiddelen werden voorgeschreven. Sinds eind mei is de verkoop van geneesmiddelen op voorschrift weer aan het stijgen, zegt Walgreens.

Om het hoofd te bieden aan de moeilijke toestand gaat Walgreens 4.000 banen schrappen en de inkoop van eigen aandelen opschorten.

Tesla

Volgens Tesla-CEO Elon Musk staat de bouwer van elektrische auto's dicht bij het maken van auto's die volledig zelfstandig kunnen rijden. Nu kunnen gebruikers al gebruikmaken van een semi-automatische piloot, maar enkele ongelukken laten zien dat de auto's nog niet volledig autonoom kunnen rijden.

'Hoe kan Tesla ZO duur zijn?' | Bull, Bear & Bas

Volgens Musk kan de basistechnologie voor volledig zelfrijdende auto's al dit jaar uitgewerkt worden. Volgens de zakenman zijn de meeste problemen met de software opgelost.

Tesla wordt aangeklaagd door een weduwe en een dochter van een Japanse man die omkwam bij een auto-ongeluk met een Tesla op de semi-autopiloot. De wagen reed ook nog eens in op een groep mensen die langs de weg stonden nabij de stad Tokio.

Het aandeel van Tesla steeg 2,1 procent.

Microsoft

Microsoft tikte een nieuw record aan. Het hoogtepunt kwam nadat de analisten van Wedbush hun koersdoel voor de techreus hadden verhoogd.

Analist Dan Ives behoudt zijn koopadvies voor het aandeel. Het koopadvies staat er al sinds het bedrijf eind april met zijn cijfers over het derde kwartaal kwam. Het koersdoel stijgt van 220 naar 260 dollar, het hoogste koersdoel op Wall Street voor het aandeel. Woensdag verhoogde ook Morgan Stanley zijn koersdoel voor het aandeel van 198 naar 230 dollar

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud