Dow Jones onderuit, Nasdaq herstelt licht

Airbnb trok op 10 december naar Nasdaq. ©REUTERS

Airbnb speelde de pannen van het dak op Nasdaq. De Dow Jones kreeg een nieuwe tik.

Wall Street leverde vrijdag een gemengd beeld af. De Amerikaanse Nasdaq-aandelen stegen gemiddeld een halve procent, een schuchter herstel in vergelijking met de forse daling van donderdag (-3,5%). Veel winst op Nasdaq ging verloren doordat Apple in het slotkwartier onder grote druk kwam, hierdoor werd een intradaywinst van 3 procent bij Apple een schuchtere stijging van 0,2 procent. De Dow Jones daarentegen sloot 1,5 procent lager, dichtbij het laagste peil van de dag.

De ster van de Nasdaq was AirBnB met een sprong van 13 procent. Het platform voor private kamer- en woningverhuur publiceerde voor het eerst sinds de beursgang resultaten en die waren beter dan verwacht. De omzet in de laatste drie maanden kwam uit op 859 miljoen dollar. Dat is 22 procent minder dan een jaar eerder, maar ruim 100 miljoen dollar meer dan de analistenconsensus. Airbnb publiceerde wel een groter dan verwacht miljardenverlies, onder meer door kosten van de beursgang, maar daar hechten beleggers minder belang aan.

Airbnb vindt het nog te vroeg om vooruitzichten te geven. ‘Er is teveel onduidelijkheid over de uitrol van de vaccins en bijgevolg over de bereidheid bij mensen om te reizen’. De meningen over Airbnb zijn erg verdeeld. Sommigen vinden Airbnb een duidelijke winnaar van de heropening van de economie. Anderen wijzen op de torenhoge waardering van 27 keer de omzet.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud