Wall Street: 'Beyond Meat afgeslacht'

De nepburger van Beyond Meat. ©AFP

De Amerikaanse beurzen zetten hun rally voort. Het aandeel van Beyond Meat kelderde na een adviesverlaging.

Beleggers op Wall Street waren dinsdag wat richtingloos. In de eerste handelsuren stonden de drie grote beursindexen op winsten van meer dan 0,5 procent, maar deze winsten waren bij het slot verdwenen.

Hiermee lijkt de markt even op adem te komen na de winsten van maandag. Die ontstonden door de deal die is gesloten tussen de VS en Mexico. Daardoor zijn de tariefverhogingen die de Amerikaanse president Donald Trump dreigde in te voeren van de baan.

Microsoft 

Maandagavond kwam de marktkapitalisatie van Microsoft  opnieuw boven de grens van 1.000 miljard dollar. Het technologiebedrijf heeft nu een waarde van ongeveer 1.002 miljard dollar. Microsoft is het enige aandeel in de wereld dat meer waard is dan die magische kaap. Het gebeurde dit jaar al eerder dat het aandeel door die grens ging. Op 30 april haalde het aandeel de kaap nipt, waarna het een handelsdag later weer onder de lat sloot.

Het aandeel ging dinsdag 0,4 procent lager.

Beyond Meat afgeslacht

Beyond Meat   was er een stuk slechter aan toe. Beleggers slachtten het aandeel af en stuurden de maker van nepburgers meer dan 25 procent lager. De markt reageerde op een rapport van analist Ken Goldman van JPMorgan. Hij verandert zijn advies voor Beyond Meat van 'overwogen' naar 'neutraal'. De prijs van het aandeel is volgens hem te hard opgelopen.

Het nepvleesaandeel was sinds zijn introductie op 1 mei met 572 procent gestegen. De koerssprong van 69 procent sinds de slotkoers van donderdag was de analist te veel. 'Met dit soort waarderingen kan de kleinste tegenvaller tot een behoorlijke correctie leiden.'

Tesla

Tesla steeg 2 procent dankzij Morgan Stanley. Volgens analist Adam Jones houdt de markt te weinig rekening met de waarde van de zelfrijdende auto's bij de autoproducent.

Op de beleggersdag in april zei CEO Elon Musk dat de autobouwer vanaf volgend jaar een vloot met zelfrijdende auto's heeft die als taxi's rondrijden. Analisten waren over het algemeen weinig onder de indruk van deze onthulling.

Jones zet het koersdoel van Tesla op 230 dollar. Het aandeel sloot op een koers van 217,10 euro.

Facebook

Facebook klom met 1,9 procent nadat een analist van MoffettNathanson het advies voor het socialmedia-aandeel heeft verhoogd van 'neutraal' naar 'kopen'. De analist zegt dat het aandeel aantrekkelijk geprijsd is, gegeven de gezondheid van de kernactiviteiten die het bedrijf heeft. Daarnaast ziet de analist nog ruimte voor verdere groei.

Grubhub

Verder ging Grubhub met 8,3 procent hoger door het nieuws dat zijn concurrent Amazon Restaurants de deuren gaat sluiten. Hierdoor wordt de markt van de maaltijdbezorger minder competitief, wat de marges vaak ten goede komt. 

Het sluiten van Amazon Restaurants betekent echter niet dat de techreus helemaal uit de markt voor maaltijdbezorging is. Amazon heeft namelijk onlangs een belang genomen in het Britse Deliveroo.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud