Wall Street boekt beste jaar sinds 2013

©EPA

Van de 500 aandelen in de S&P vuren er twee in hoofdzaak de hausse aan: Apple en Microsoft.

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn maandag na een opening in mineur toch nog hoger afgesloten. De Dow Jones  tikte 0,3 procent hoger af op 28.538 punten en laat over 2019 met 22,3 procent winst 'maar' het best jaar sinds 2013 optekenen. 

De bredere S&P500 , bij vermogensbeheerders de belangrijkste referentie, ging net geen 29 procent hoger afgelopen jaar en dat is de beste prestatie sinds 2013. Opvallend: Marketwatch becijferde dat meer de helft van de winst in 2019 op het conto van slechts 2 van de 500 aandelen kwam: de techreuzen Apple en Microsoft. De twee hielpen ook Nasdaq  - die eerder in december de grens van 9.000 punten sloopte - 35 procent hoger, ook het beste jaar sinds 2013. 

 De S&P500 sloot tien van de voorbije elf beursdagen op een recordhoogte. De techsector steeg het voorbije jaar onder aanvoering van het hoogvliegersduo Apple/Microsoft het meest.

De recente beurshausse tot eind vorige week was vooral te danken aan de verbetering van de handelsrelaties tussen de VS en China. De twee grootste economieƫn sloten een paar weken geleden een gedeeltelijk handelsakkoord nadat ze bijna twee jaar een handelsoorlog hadden gevoerd.

De aandelen van Nio, de Chinese concurrent van Tesla, noteren liefst 44 procent hoger dan vorige vrijdag. Dat is te danken aan beter dan verwachte omzetcijfers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud