Wall Street: Coty straalt

Coty verrast met zijn resultaten. ©REUTERS

Beleggers nemen hun winsten. Xerox zou een overname van HP overwegen.

Op Wall Street noteren de beurzen de eerste handelsuren gemengd. De Dow Jones en de S&P500 procent trappelen ter plaatse. De Nasdaq verliest 0,4 procent.

Beleggers lijken even een pauze te nemen na de stijgingen van de afgelopen dagen. De beurzen gingen hoger na bemoedigende signalen rondom de handelsbesprekingen tussen de VS en China. Volgens beide landen zit er schot in de zaak. Daarmee lijkt een 'eerstefasedeal' nabij.

HP

HP vliegt met meer dan 13 procent hoger. Volgens The Wall Street Journal overweegt Xerox, de producent van kopieertoestellen, een bod te doen op de pc-maker. Zo zouden twee iconische namen, die elk weliswaar hun beste tijd gehad hebben, onder één dak komen.

Xerox zou minstens 30 miljard dollar veil hebben voor HP en de overname deels in cash en deels in aandelen betalen. Een deal zou 2 miljard dollar aan jaarlijkse kostensynergieën opleveren.

Coty

De kwartaalresultaten van het cosmeticabedrijf Coty werden goed ontvangen bij beleggers: het aandeel vliegt meer dan 13 procent hoger.

Coty wist beleggers positief te verrassen met zijn nettowinst per aandeel. Die kwam uit op 7 dollarcent, terwijl analisten rekenden op een winst van 6 dollarcent per aandeel. Daarnaast steeg de operationele marge van 6,9 naar 8 procent.

De omzet viel wat tegen en daalde met 4,4 procent naar 1,94 miljard dollar. Analisten rekenden op een omzet van 1,97 miljard dollar. Vooral de omzet in de consumentencosmetica daalde harder dan verwacht met 9,7 procent. Deze tak heeft net als anderen in de sector te kampen met een afnemende vraag naar make-up-producten. Dat komt onder andere doordat jongeren minder make-up kopen. Als ze het al aanschaffen, gebeurt dat dan nog meestal online.

De cosmeticagroep bekijkt verder de mogelijkheden voor het verkopen van zijn professionele schoonheidsproductentak die onder andere de merken Wella en Clairol omvat. Hiermee wil het bedrijf zijn schuldgraad terugbrengen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud