Wall Street: Cruises surfen mee op succes vakantieaandelen

Een cruiseschip van Carnival ©REUTERS

Carnival, de grootste cruiseoperator ter wereld, kondigde een enorme stijging in het aantal boekingen aan. Andere vakantieaandelen profiteerden mee van het optimisme over de heropstart van het toerisme.

De Nasdaq en de Dow Jones bleven dicht bij huis, de eerste dook iets lager, de tweede ging er licht op vooruit. De S&P500 won 0,15 procent en vestigde met 4079,95 punten een nieuw slotrecord.

Om 20u Belgische tijd verschenen de notulen over de recentste vergadering van de Federal Reserve. Die wezen erop dat de Amerikaanse centrale bank haar ritme van obligatie-aankopen nog enige tijd wil aanhouden.

Carnival kondigde woensdag aan dat het aantal boekingen tijdens het eerste kwartaal met 90 procent steeg tegenover het laatste kwartaal van vorig jaar. Het bedrijf leed 2 miljard dollar verlies, maar verbrandde minder cash dan verwacht. Tegen de zomer zouden zes van zijn negen merken gedeeltelijk de activiteiten hervatten. Carnival sloot 1,4 procent hoger af op 29 dollar.

Andere cruiseaandelen profiteerden mee. Norwegian Cruise Line en Royal Caribbean stegen bij opening minstens 4 procent. Bij het slot was een groot deel van de winst evenwel verloren, de aandelen sloten respectievelijk 0,7 procent en 0,3 procent hoger. Norwegian Cruise Line is klaar om te herbeginnen tegen 4 juli, maakte de groep eerder bekend.

De Amerikaanse instanties beschouwen binnenlandse reizen voor gevaccineerden als veilig. Dat draagt bij tot het optimisme over vakantiegerelateerde aandelen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud