Wall Street: Disney krijgt zetje van Morgan Stanley

Koning Filip op bezoek bij Mickey Mouse. ©BELGA

Een analist van Morgan Stanley verhoogt het koersdoel van de entertainer.

Na de kleine verliezen van woensdag, eindigden de Amerikaanse beurzen in de plus. De handelsoorlog tussen de VS en China trekt nog steeds de aandacht van beleggers. De Amerikanen dringen al langere tijd aan op een gesprek tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping. China houdt de boot voorlopig af.

Disney krijgt zetje van Morgan Stanley

Disney ging 4,4 procent hoger nadat Benjamin Swinburne, analist bij Morgan Stanley, het aandeel een zetje gaf. De analist verhoogde zijn koersdoel voor het entertainmentbedrijf van 135 dollar naar 160 dollar. Hij heeft veel vertrouwen in de nieuwe videostreamingdienst Disney+.

De beurskenner verwacht dat Disney+ wereldwijd meer dan 130 miljoen abonnees gaat aantrekken. Volgens Swinburne stuwt dit de winst per aandeel van het bedrijf met 11 dollar in de komende vijf jaar. Vorig jaar kon Disney een winst van 7,08 dollar per aandeel voorleggen.

Het aandeel Disney is dit jaar al meer dan 24 procent gestegen.

Tyson gaat ook nepburgers maken

Het Amerikaanse bedrijf Tyson Foods gaat de concurrentie aan met de verkoper van imitatieburgers Beyond Meat . De grootste vleesverwerker gaat namelijk ook nepvlees produceren. 

Tyson probeert zogenaamde flexitariërs, mensen die wel vlees eten maar dit afwisselen met vegetarisch voedsel, te lokken voor zijn nieuwe productlijn. Dit doet het bedrijf door de burger voor de helft van rundvlees te maken en voor de helft van nepvlees.

Het aandeel Tyson Foods won 0,8 procent. Beyond Meat gaat 3,6 procent onderuit.

Oliesector profiteert

Op Wall Street gingen olie-gerelateerde bedrijven hoger door de hogere olieprijs. Energiebedrijven als Chevron en Exxon Mobil veerden met meer dan een half procent op. Ook olie- en gaswinner Marathon Oil won 2 procent. Verder dikte Schlumberger , een belangrijke dienstverlener van de oliesector, 3,5 procent aan.

De olieprijs zat donderdag in de lift na berichten dat twee tankers zijn beschadigd bij een vermoedelijke aanval in de Golf van Oman. Het incident staat niet op zichzelf. De afgelopen maand waren er meerdere incidenten met olietankers in de Perzische Golf. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud