Wall Street: een Post-It in afwachting van Apple

©REUTERS

In afwachting van de klepper Apple hielp oudgediende 3M de Dow Jones aan een kleine winst.

De Amerikaanse beurzen sloten gemengd. De Dow Jones sloot 0,2 procent hoger op 24.579 punten, terwijl de Nasdaq terrein verloor.

Beleggers kijken met name uit naar Apple  die dinsdag rond 22u30 Belgische tijd de cijfers over het afgelopen kwartaal bekend maakt. Voorbeurs kwamen er mindere goden met cijfers aan bod. 

Harley Davidson  stelde analisten teleur met zijn kwartaalcijfers. Analisten hadden een winst per aandeel van 0,28 dollar verwacht, maar het bedrijf kon slechts 0,17 dollar leveren. De motorproducent heeft last van de veranderende demografie in Amerika. De doelgroep van het bedrijf begint oud te worden en het bedrijf is niet goed in staat om jonge motorrijders voor zich te winnen.

Het industriële conglomeraat 3M   kwam met goede cijfers en steeg bijna 2 procent. De winst per aandeel bedroeg het afgelopen kwartaal 2,31 dollar per aandeel. Dit overtrof de verwachten van analisten die 2,28 dollar hadden verwacht. Ook de kwartaalomzet van 7,95 miljard dollar versloeg de verwachtingen van analisten. 3M is een goede barometer voor de Amerikaanse economie als verkoper van allerlei goederen en diensten, van Post-It's tot vliegtuigmotoren. .

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud