Wall Street: Foot Locker maakt lelijke uitschuiver

Een winkel van Foot Locker in Frankfurt. ©rv

De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag licht hoger, maar een verkoper van sportschoenen kreeg slaag.

De Dow Jones won 0,4 procent, de Nasdaq Composite 0,1 procent. President Trump gaf aan dat er mogelijk toch een Amerikaans-Chinese handelsdeal komt.

De verkoper van sportschoenen Foot Locker dook 16 procent lager, de grootste klap in twee jaar. Na slechter dan verwachte resultaten, noteert het aandeel terug op het laagste niveau in een jaar.

Foot Locker verkoopt sportschoenen en andere sportkledij in meer dan 3.000 winkels in 28 landen. In het eerste kwartaal zag de groep minder volk over de vloer komen dan in dezelfde periode vorig jaar. Het volk dat wel kwam, kocht wel meer: de vergelijkbare omzet (dus bij een constant aantal winkels) steeg met 4,6 procent in het eerste kwartaal. Analisten mikten evenwel op een groei van 5,5 procent. Begin maart was het aandeel nog fors gestegen na beter dan verwachte resultaten. Foot Locker verlaagt nu de jaarprognose.

Het belang van Foot Locker kwam ook tot uiting in de koersreacties van Nike en Adidas, twee belangrijke toeleveranciers. Beide aandelen doken lager toen de cijfers van Foot Locker uitkwamen.

Schoenenverkopers zijn ook nog een van de grootste slachtoffers van de hogere importtarieven uit China die volgende maand dreigen in te gaan. Foot Locker was een van de 170 bedrijven die in een open brief president Trump opriepen de maatregel te herzien.

Maandag blijft Wall Street dicht wegens Memorial Day.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect