Advertentie

Wall Street gezwind hoger

CarMax verkoopt tweedehandsauto's. ©Bloomberg

Terwijl op Nasdaq de ogen gericht waren op de beursgang van het autodeelplatform Lyft, speelde op NYSE de traditionele dealer CarMax de pannen van het dak.

De Dow Jones eindigde 0,8 procent hoger, de Nasdaq Composite won 0,7 procent. Handelaars verwezen naar optimisme rond de handelsgesprekken tussen Washington en Peking.

Het aandeel Lyft schoot bij de opening 21 procent hoger tot 87,24 dollar. Bij de slotbel was er nog een winst van 8,7 procent tot 78,29 dollar. Sommige handelaars droomden op voorhand van een koers boven 100 dollar, maar zo gek werd het niet. Het is nu uitkijken naar de beursgang van Uber in april. 

CarMax  ging 9 procent hoger na beter dan verwachte resultaten. CarMax is in de VS de grootste verkoper van tweedehandsauto’s. De groep heeft naast het netwerk van dealers volop ingezet op e-commerce en dat werpt vruchten af. Klanten kunnen online een auto bestellen. De omzet steeg in het vierde kwartaal met 5,7 procent tot 4,32 miljard dollar. De nettowinst klom 58 procent tot 192,6 miljoen dollar, of 1,13 dollar per aandeel. Vooral de winst lag veel hoger dan verwacht. 

Het biotechbedrijf Celgene  won bijna 8 procent na stemadvies van ISS, een adviseur voor grote institutionele beleggers. ISS beveelt de aandeelhouders van de farmagroep Bristol-Myers aan om de overname van Celgene goed te keuren. Volgens ISS zal het de positie van Bristol-Myers versterken. De aandeelhouders van Bristol-Myers spreken zich op 12 april uit over de overname.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud