Wall Street | Handelsdooi doet leven

©AFP

De dooi in het handelsconflict ontlokte een beursrally op Wall Street. Apple schoot omhoog.

Een deel van de nieuwe heffingen - die de Amerikaanse president Donald Trump eerder aankondigde - wordt uitgesteld tot 15 december. Het betreft elektronicaproducten zoals laptops en smartphones maar ook speelgoed en kleding. Dit maakte de Amerikaanse handelsgezant dinsdag bekend.

Anderhalve week geleden zorgden de nieuwe heffingen van Trump nog voor een escalatie van het handelsconflict. China sloeg terug door de aankoop van Amerikaanse landbouwproducten stop te zetten. Het geëscaleerde conflict duwde de beurzen deze maand flink lager. Ook de chaos in Hongkong, een 'Zwarte Zwaan' in potentie - gooide extra olie op het vuur van de handelsoorlog.

Beleggers sprongen een gat in de lucht met het uitstel van de heffingen. De Dow Jones  en de S&P500 gingen 1,5 procent hoger en de Nasdaq vloog zelfs 1,9 procent omhoog.

Apple

Vooral de bedrijven die veel uit China importeren lieten een fors herstel zien. De electronicagigant Apple spurtte omhoog, het aandeel won 4,2 procent. De toeleveringsketen en productie van deze techreus is sterk gelinkt aan China. Maar ook de Chinese consument is belangrijk voor Apple. De Volksrepubliek is goed voor 20 procent van de omzet van het bedrijf. 

Ook de verkoper van elektronica-artikelen Best Buy maakte een opmerkelijke sprong, het aandeel ging meer dan 6 procent hoger. Verder steeg kledingmaker Nike met 2,1 procent en ging de warenhuisketen Nordstrom met 1,6 procent hoger. 

GE

Ook General Electric ging met 3,3 procent fors hoger nadat bekend raakte dat de CEO van het conglomeraat voor 3 miljoen aan aandelen van het bedrijf heeft ingekocht. 

ViacomCBS

Het hing al lang in de lucht, maar dinsdag kwam er eindelijk duidelijkheid rond de fusie van de Amerikaanse mediabedrijven CBS en Viacom. De twee zullen fuseren tot ViacomCBS. De CBS-aandeelhouders krijgen 61 procent van ViacomCBS in handen en wat overblijft is voor de aandeelhouders van Viacom.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud