Wall Street: Handelszorgen ebben weg

Handelszorgen ebben weg. ©AFP

Bemoedigende berichten uit Mexico en China namen de zorgen over de handelsoorlog wat weg. Tiffany presenteerde slechte resultaten.

De Amerikaanse beurzen openden positief na bemoedigende berichten over de wereldwijde handelsspanningen. De Chinese overheid zei dat de 'verschillen en fricties tussen de twee kanten' opgelost moesten worden door te praten. Daarnaast zouden Republikeinse parlementsleden overleggen over een mogelijk veto om de nieuwe handelstarieven op Mexicaanse goederen tegen te houden. Afgelopen vrijdag kondigde Trump een verhoging van de tarieven aan op alle Mexicaanse exportproducten.

Het aandeel Ford  ging 3,2 procent hoger door het positieve handelsnieuws. De Amerikaanse autoproducent heeft veel productielocaties in Mexico. Ook Levi Strauss produceert een groot deel van zijn jeans in het land, waardoor het 4,1 procent herstelde.

Daarnaast zorgde de Federal Reserve voor opluchting. Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, stelde dat de Fed gepast zal reageren om de economische expansie gaande te houden. Met die boodschap voedde hij de hoop op een renteknip.

Tiffany

Tiffany & Co  presenteerde dinsdag tegenvallende kwartaalresultaten. De vergelijkbare verkopen van de juwelier daalden met 2 procent, terwijl analisten rekenden op een geringere terugval met 1,2 procent. Ook de brutomarge kromp erger dan analisten dachten, en ook de omzet viel terug.

De juwelenverkoper heeft last van de handelsoorlog die de VS met China voert. Vooral Chinese toeristen, een belangrijke klantengroep, houden de vinger op de knip. Daarnaast zegt het bedrijf ook in het algemeen te zien dat toeristen een stuk minder uitgeven. De verkopen aan Chinese toeristen zullen in de toekomst mogelijk voor nog meer ellende zorgen. Want dinsdag raadde de Chinese overheid haar burgers af om naar de VS te reizen wegens 'veiligheidsredenen'. De Amerikaanse douane zou de Chinezen bij de aankomst en het vertrek aan de grens veel zwaarder controleren.

Toch duwden beleggers het aandeel ruim 2,6 procent hoger. Want hoewel de omzet in het eerste kwartaal tegenvalt, verwacht het bedrijf toch betere marktomstandigheden in de tweede helft van 2019. Hierdoor zal de omzet op jaarbasis met 1 tot 3 procent stijgen ten opzichte van 2018.

Techaandelen

De techaandelen krabbelden weer wat op na de zware val van maandag. Mogelijk strengere regels voor de grote techbedrijven haalden Amazon, Facebook en Google-moeder Alphabet zwaar onderuit. Diverse media hadden maandag gemeld dat de Federal Trade Commission (FTC) en het ministerie van Justitie gezamenlijk onderzoek gaan doen naar de marktdominantie van de techreuzen. Hierdoor kunnen ze in de toekomst meer aan banden worden gelegd.

Apple veerde 3,7 procent hoger op het nieuws, Amazon won 2,2 procent en Alphabet ging 1,5 procent hoger. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud