Wall Street herstelt in slotuur

©Photo News

De Amerikaanse beurzen lieten de verliescijfers achter zich na een speech van Trump. Hij kondigde maatregelen aan tegen China die evenwel minder erg waren dan gevreesd door de markt.

De Amerikaanse beurzen stonden lang in het rood in afwachting van de persconferentie van de Amerikaanse president Donald Trump. De persconferentie kwam nadat China een nationale veiligheidswet heeft goedgekeurd voor Hongkong die volgens experts de democratie in de stadstaat inperkt. 

Trump kondigde een aantal maatregelen aan zoals de exit uit de Wereldgezondheidsorganisatie. Maar sommige handelaars hadden erger gevreesd zoals het op losse schroeven zetten van de fase 1 handelsdeal tussen de VS en China. Bovendien worden geen activa van Chinese financiële instellingen bevroren, ook een maatregel waarvoor gevreesd werd.  

De Dow Jones  stond in de loop van de dag tot 1 procent lager, maar kon quasi stabiel afsluiten. De Nasdaq trok nog een stevig sprintje en sloot 1,4 procent in de plus.

Canopy Growth

Het aandeel Canopy Growth  kende geen intraday-herstel en sloot 20 procent lager af. De Canadese wietproducent kwam met slechte kwartaalcijfers voor vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Canopy heeft last van de lagere vraag naar wiet en andere wietproducenten, bijvoorbeeld dranken of chocolade met wiet erin. Dat is een gevolg van de quarantainemaatregelen die overheden namen om het coronavirus in te dammen. Doordat veel winkels dicht moesten konden consumenten minder niet-essentiële producten kopen, waar wiet ook onder valt. 

De omzet nam kwartaal op kwartaal af met 13 procent, vooral gedreven door de lagere verkopen in Canada. In de rest van de wereld steeg de omzet dan weer, vooral in Duitsland waar de verkopen met 14 procent stegen. Voorts leed de onderneming een verlies per aandeel van 1,10 dollar, terwijl analisten rekenden op 0,44 dollar aan rode cijfers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud