Wall Street sluit nipt in het groen

©REUTERS

Wall Street kon een openingsverlies toch omzetten in een slotwinst ondanks een mager jobcijfer.

De Amerikaanse beurzen drukten op de pauzeknop na een slechter dan verwacht banenrapport. De hr-dienstverlener ADP meldt dat de loonlijsten van de private bedrijven vorige maand met 307.000 werknemers zijn toegenomen, na een stijging van 404.000 in oktober. Economen hadden voorspeld dat de private loonlijsten in november met 410.000 zouden stijgen en dat de arbeidsmarkt beter zou presteren dan in oktober.

De beleggers beseffen dat de crisis zich nog in horten en stoten zal laten voelen en stellen en hielden de vinger op de knip.

De S&P500 en de Dow Jones konden nipt boven het nulpunt eindigen met een winst van 0,2 procent. Nasdaq, dat het meest vooruitliep op een economisch herstel, eindigt status quo. Goud wint 1 procent naar 1.829 dollar per ounce. Maar die andere veilige haven - Amerikaans schatkistpapier - wordt niet mee ingekocht. Amerikaans schatkistpapier ziet zijn rente stijgen naar 0,9509 procent.

Salesforce kreeg een stevige klap. De gigant in bedrijfssoftware gaat 8,9 procent lager nadat het had aangekondigd 27,7 miljard dollar neer te tellen voor de chatapp Slack . Het ging de strijd aan met Microsoft in een van de heetste hoeken van de techmarkt.

De deal (in cash en aandelen) is de grootste in de snelgroeiende cloudsoftware-industrie en overtreft de inlijving van LinkedIn door Microsoft (26,2 miljard dollar) ruim vier jaar geleden. Beleggers vragen zich af of Salesforce niet te diep in de buidel tastte om Microsoft af te schrikken. Ze duwen de verkoopknop in.

Spotify sloot op een nieuw record na de lancering van zijn gepersonaliseerde muziekjaaroverzichten.

Geheel in contrast met de snelgroeiende techbedrijven stond ook een dividendaandeel in de kijker: Apartment Management & Investment Company (Aimco) . De vastgoedvennootschap uit Denver, Colorado, ontwikkelt en verhuurt appartementsgebouwen in de VS. Ze kondigt een speciaal dividend aan van 8,2 dollar bruto per aandeel. Maar er is meer aan de hand. Het bedrijf zou benaderd zijn door sectorgenoot Westdale Real Estate voor een overname. De beleggers zijn verrukt en sturen Aimco aanvankelijk 12 procent hoger. Bij slot schoot daar 3,5 procent van over.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud