Wall Street: hologrambedrijf verviervoudigt na steun Jack Ma

Jack Ma ziet een grote groei voor holografische technologie. ©AFP

Een Chinees bedrijf in hologramtechnologie neemt de vlucht vooruit op Nasdaq na een holografische lofrede van een Jack Ma.

WiMi Hologram ging vrijdag met de pluimen lopen op techbeurs Nasdaq. De Chinese specialist in holografische technologie ging 280 procent hoger na een steunbetuiging uit machtige hoek. Op het wereldcloudforum (WAIC) in Shanghai maakte Jack Ma zijn opwachting in holografische verschijning. De topman van retailreus Alibaba hield er een lofzang op het toekomstpotentieel van holografie in artificiële intelligentie. Dat bleek genoeg om de koers van het aandeel vleugels te geven.

Wimi Hologram maakte zijn beursdebuut op 1 april onder een slecht gesternte. Het bedrijf actief in bleef maanden ver onder zijn introductiekoers bengelen en profiteerde niet mee van de krachttoer van Nasdaq.

Jack Ma was al langer fan van hologrammen. Hij verraste het personeel van Alibaba door als geest in een fles te verschijnen.

Chinese bedrijven domineren deze week de rubriek 'zotte koerssprongen'. Donderdag vertienvoudigde een Chinees bedrijf in kwantumcomputing bij zijn beursgang in Shanghai.

Gilead

Bij de 'American natives' wint Gilead . Na mooie onderzoeksresultaten en een megadeal met de Amerikaanse overheid komt de farmareus opnieuw met mooie onderzoeksresultaten voor zijn coronamedicijn remdesivir. Het aandeel wint 2 procent.

Uit een fase 3-onderzoek blijkt dat het medicijn het sterftecijfer van het virus met 62 procent verlaagt. Daarbij wees het onderzoek uit dat 74,4 procent van de patiënten die behandeld werden met remdesivir tegen de veertiende dag volledig hersteld waren. Van de proefpersonen die een placebo kregen, was maar 59 procent hersteld op de veertiende dag. 

Pech voor tech

De recordtoename van het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus in de Verenigde Staten leidde aanvankelijk tot voorzichtigheid op de New Yorkse handelsvloeren. In de loop van de dag verbeterde het sentiment. Nasdaq moest voor een keer de duimen leggen voor de brede markt. De techbeurs moest het met een winst van 0,65 procent stellen terwijl de S&P500 en de Dow Jones met een winst boven 1 procent de dag afsloten.

Beleggers legden een nieuw recordcijfer over het aantal coronabesmettingen in de VS in de latere handelsuren naast zich neer. In het voorbije etmaal werden 65.870 nieuwe besmettingen met het coronavirus in de VS gemeld. Dat is het hoogste aantal op een dag sinds de uitbraak begon.

Verschillende Amerikaanse staten bekijken opnieuw beperkende maatregelen tegen de virusuitbraak. Meerdere grote bedrijven kondigden onlangs aan grote reorganisaties door te voeren als gevolg van de pandemie.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud