Wall Street kent beste week sinds april

©REUTERS

De Amerikaanse beurzen deden vrijdag een klein stapje achteruit. Uber schitterde op de New York Stock Exchange.

De Amerikaanse beurzen vielen vrijdag ten prooi aan lichte winstnemingen na een flinke remonte eerder op de week. De Dow Jones verloor 0,2 procent, de Nasdaq eindigde vlak. Op weekbasis was het knalweek. De Dow won deze week 7,3 procent en de Nasdaq 9,1 procent, allebei goed voor de beste week sinds april. De combinatie 'Biden als president, senaat republikeins' lijken beleggers erg te smaken.

Geen winstnemingen bij Uber , integendeel. De taxiapp, die vanaf maandag ook zijn diensten aanbiedt in Vlaanderen, zag de beurskoers 7 procent hoger gaan tot nagenoeg een recordkoers. Wall Street waardeert Uber nu op 79 miljard dollar.

UberEats

Uber wordt nochtans getroffen door corona. Door het massale thuisblijven halveerde de omzet uit taxidiensten in het derde kwartaal tot 1,37 miljard dollar. Maar beleggers verlekkeren zich op de andere afdeling: maaltijdlevering. UberEats behaalde een omzet van 1,45 miljard dollar, een stijging van 125 procent.

‘We hebben als bedrijf heel snel gereageerd op de pandemie’, zei een optimistische CEO Dara Khosrowshahi tijdens de analistencall. Hij beloofde dat Uber rendabel wordt tegen eind 2021. Uber haalde deze week ook nog een belangrijke slag binnen: in Californië moet de groep na een referendum van zijn chauffeurs geen werknemers maken.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud