Wall Street: Kinderkledij in de ramsj

Kinderketen The Children's Place ziet een kwart van zijn waarde in rook opgaan. ©AFP

Er is weinig animo op Wall Street in afwachting van het rentebesluit van de Fed. Kinderketen The Children's Place is een zeldzame uitschuiver na een barslecht cijferrapport.

De aandelenbeurzen in New York houden de pas op de plaats. De aandacht op Wall Street gaat vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve om 20u Belgische tijd. Er wordt algemeen verwacht dat de koepel van Amerikaanse centrale banken de rente onveranderd laat. Verder zijn beleggers attent op de verdere ontwikkelingen in de Amerikaans-Chinese handelsvete.

De Dow-Jonesindex noteert 0,2 procent lager op 27.813 punten. De breed samengestelde S&P 500 klimt 0,1 procent tot 3134 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,1 procent hoger gezet op 8626 punten.
De Fed maakt om 20.00 uur (Belgische tijd) het rentebesluit bekend. Dit jaar werd de rente drie keer verlaagd om zo de groei van de Amerikaanse economie aan te jagen. Beleggers kijken dan ook vooral uit naar de toelichting van Fed-president Jerome Powell en hopen daar aanwijzingen uit te halen voor het toekomstige beleid.

Kindermode

The Children's Place  is met een koersverlies van 18 procent de grootste daler op Wall Street. De keten in kinderkleding en -accessoires moest slechte cijfers over het derde kwartaal opbiechten en stuurde tegelijk een winstwaarschuwing uit voor het hele boekjaar.
Boosdoener is het warme herfstweer in de Verenigde Staten waardoor kinderen hun zomerkledij tot ver in oktober konden dragen, aldus CEO Jane Elfers in een persbericht.
The Children's Place lijdt ook onder het dalende bezoek aan shoppingcentra, waar het gros van zijn 960 Amerikaanse winkels gevestigd is.
Het aandeel staat sinds januari op 30 procent verlies.

Videogames

GameStop  keldert met 18 procent. De keten in videospelletjes zag zijn omzet in het derde kwartaal met een kwart terugvallen. Het moest een kwartaalverlies slikken van 83 miljoen dollar. 

De videogame-industrie maakt een drastische omwenteling door, vergelijkbaar met de cd's in de vroege jaren 2000. Fysieke schijfjes moeten in sneltempo plaats ruimen voor digitale downloads.

De keten kondigde in september nog de sluiting van 200 vestigingen aan. Ze probeert het tij te keren door winkels om te vormen tot sociale ontmoetingsplaatsen voor gamers.

Het aandeel verloor 76 procent sinds januari. 

Andere bewegingen

Home Depot  werd 2 procent lager gezet. De doe-het-zelfketen verlaagde zijn omzetverwachting voor volgend boekjaar, onder druk van de minder sterke huizenmarkt in de Verenigde Staten. Het bedrijf rekent nu voor 2020 op een omzetgroei van 3,5 tot 4 procent. De verwachtingen voor dit jaar werden gehandhaafd.


Chevron  (min 0,8 procent) gaat tot 11 miljard dollar afschrijven op gasactiviteiten vanwege de lagere gasprijzen. De afboeking komt voor een aanzienlijk deel voor rekening van gasbezittingen van het olie- en gasbedrijf in de regio Appalachia, in het oosten van de VS.


Boeing verliest 1 procent nadat de Amerikaanse luchtvaartautoriteit formeel uitsluit dat het geplaagde toestel 737 MAX dit jaar de nog de lucht in kan.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud