Wall Street: KKR stijft portefeuille met Wella-haargel

Wella-producten worden vaak in kapsalons verkocht. ©REUTERS

Wall Street opende de week lichtrood, maar wist de openingsverliezen snel van zich af te schudden. Een uur na de openingsbel, noteren de indexen 0,2 à 0,3 procent hoger.

De beleggers trekken zich onder meer op aan de iets optimistischere ondernemers. De ISM-index die het vertrouwen in de industrie meet, stijgt van 41,5 punten in april naar 43,1 punten in mei. Het vertrouwen van de industriële bedrijfsleiders in de VS laat daarmee het diepste dal sinds 2009 achter de rug, en klopt ook nipt de verwachtingen. Economen hadden op een herstel tot 43 punten gerekend. Het gaat om de eerste stijging van de ISM-index sinds januari.

De reus in schoonheidsmiddelen Coty sprint 21 procent hoger naar 4,38 dollar. Coty verkoopt 60 procent van zijn haarverzorgingstak aan de durfkapitaalgroep KKR (+1% op 28,04). De operatie waardeert de afdeling, met merken als Wella en Clairol, op 4,3 miljard dollar. Coty behoudt de overige 40 procent. 'Het partnership met KKR verlaagt onze schuldgraad meteen met 1 miljard dollar directe investeringen, en met 2,5 miljard dollar netto cashinkomsten door de deal', benadrukt Coty in een mededeling. De schuldgraad zakt door de operatie van 5,6 naar 4,5 keer de brutobedrijfswinst. Het aandeel was de voorbije twee jaar driekwart lager gedoken wegens ongerustheid over de schulden van de groep.

Een van de tegenvallers is Gilead Sciences , dat bijna 4 procent vermagert tot 74,80 dollar. Gileads antivirale middel remdesivir helpt om coronapatiënten sneller te genezen, maar alleen voor patiënten met milde symptomen. Een studie wees op een significant verschil na 5 dagen behandeling maar niet na 10 dagen. 'Licht tegenvallende testresultaten', oordelen de meeste analisten. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud