Wall Street: Lady en de Vagebond

Miss Piggy op de beursvloer in New York. ©EPA

De Amerikaanse beurzen wikken nieuwe onzekerheden in de handelsoorlog. Disney was de primus na betoverende cijfers. Kledingconcern Gap speelde de rol van vagebond.

De Verenigde Staten hebben nog geen afspraken gemaakt met China over terugschroeven van importheffingen. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump op een persbriefing in het Witte Huis. Trump sprak zich daarbij uit tegen een volledige opheffing van de straftarieven.

Die hardere lijn doet beleggers sputteren in hun recordjacht, ondanks een positief cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Wall Street sloot zo goed als vlak na de winstreeks van de afgelopen dagen.

Disney

Disney  is afgetekend winnaar na een betoverend kwartaalrapport. Vooral de filmtak kreeg flink meer geld binnen. De omzet ging 52 procent hoger tot 3,3 miljard dollar en de operationele winst dikte met 79 procent aan tot 1,08 miljard dollar. Het bedrijf profiteerde vooral van kaskrakers als 'The Lion King', 'Toy Story' en 'Aladdin'.

Trailer 'Lady and the Tramp'

Beleggers houden Disney extra in de gaten met oog op de lancering van streamingdienst Disney+ komende maandag (12 november). De lancering gaat gepaard met de release van een remake van kaskraker 'The Lady and the Tramp'.

Het aandeel won 3,8 procent. Sinds januari staat Disney op 27 procent winst.

Gap

Is Disney de lady, dan was Gap  de vagebond. Na een al beroerd jaar rafelt het Californische kledingbedrijf verder uit. CEO Art Peck pakt na vijftien jaar zijn biezen, temidden van een herstructurering. Beleggers doen hetzelfde en stuurden Gap 7,6 procent lager.

Het kledingconcern heeft het al een tijdlang lastig om relevant te blijven. Het merk kent een stevige terugval in de verkoopcijfers. Het aandeel staat op 35 procent verlies sinds januari.

Albemarle

Nog in de Amerikaanse verkoopbak ligt Albemarle . 's Werelds grootste producent van lithium gaat met zes procent onderuit. Het chemiebedrijf waarschuwt voor prijsdruk op batterijmetalen en voor langdurige overcapaciteit.

'Ondanks de sterke groei van de markt voor elektrische wagens, zijn lithiumproducenten te snel te veel gaan produceren, waardoor ze nu met een overaanbod kampen', aldus CEO Luke Kissam. 'Het aanbod is vandaag drie keer groter dan de vraag.'

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud