Wall Street negeert daling consumentenvertrouwen

De stand van Tencent Music Entertainment op een beurs in Peking. ©REUTERS

De Amerikaanse aandelenmarkten bewegen weinig op de laatste dag van het sterke beursjaar 2019.

Beleggers hebben dinsdag nauwelijks aandacht voor de laatste macro-economische cijfers van het jaar en nieuws dat de VS en China op 15 januari het recente handelsakkoord zullen ondertekenen in het Witte Huis. De Dow Jones noteert een uur na de start van de handel bijna 0,2 procent lager, terwijl Nasdaq ter plaatse trappelt.

The Conference Board, een onderzoeksbureau, meldt dat zijn indicator van het Amerikaanse consumentenvertrouwen in december met 0,3 punt daalt naar 126,5 punten. Economen hadden een stijging naar 128,5 punten voorspeld.

De consumenten werden vooral somberder over de economische vooruitzichten. Dat is opmerkelijk. Het gedeeltelijk handelsakkoord tussen de VS en China zou een positieve impact moeten hebben op de economische vooruitzichten.

De aandelen van het Tencent Music Entertainment, de beheerder van een onlinemuziekplatform in China, stijgen met 2,5 procent. Beleggers reageren positief op nieuws dat een consortium onder leiding van Tencent een belang van 10 procent koopt in Universal Music Group, een dochter van het Franse mediaconglomeraat Vivendi.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud