Wall Street profiteert van positief bedrijfsnieuws

Twee handelaars op de vloer van de beurs van New York. ©REUTERS

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn woensdag opnieuw gestegen, omdat positief bedrijfsnieuws ruimschoots de bezorgdheid over het stijgend aantal coronabesmettingen compenseerde.

Verscheidene Amerikaanse ondernemingen publiceerden beter dan verwachte kwartaalresultaten en/of vooruitzichten voor het hele jaar. Daardoor stegen de Dow Jones en de S&P500-index elk met 0,8 procent en Nasdaq met 0,9 procent. De drie aandelenindexen sloten minder dan 1 procent onder hun recent record.

Coca-Cola verhoogde zijn omzet- en winstprognose.

Coca-Cola (+1,3%) verhoogde zijn omzet- en winstprognose, omdat de heropening van de restaurants, bioscopen en sportstadions de vraag flink doet opveren. De drankengroep voorspelt nu een omzetstijging van 12 à 14 procent en een toename van de winst per aandeel met 13 à 15 procent.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines (+3,8%) verwacht ondanks de opflakkering van de pandemie winst vanaf het derde kwartaal. Analisten zijn aangenaam verrast over de vooruitzichten.

Johnson & Johnson

Johnson & Johnson (+0,6%) trekt de omzetprognose voor het hele jaar op van 90,6 à 91,6 miljard dollar naar 93,8 à 94,6 miljard dollar. De farmagroep zegt dat vraag naar behandelingen voor psoriasis en de ziekte van Crohn toeneemt. Sommige behandelingen waren uitgesteld als gevolg van de pandemie.

Het vaccin van Johnson & Johnson tegen het coronavirus zal dit jaar een omzet opleveren van 2,5 miljard dollar. Dat is veel minder dan bij de concurrenten Pfizer en Moderna. Die farmagroepen verwachten dat ze voor respectievelijk 26 en 19,2 miljard dollar coronavaccins zullen verkopen.

Johnson & Johnson boekte in het tweede kwartaal een winst van 2,48 dollar per aandeel. Analisten hadden 2,27 dollar winst per aandeel voorspeld. De omzet bedroeg 23,31 miljard dollar in plaats van de verwachte 22,21 miljard.

Moderna

Moderna (+4,5%) profiteerde wellicht van zijn toetreding tot de S&P500-index. Het aandeel van de vaccinproducent opende nochtans lager maar veerde later sterk op. Sinds begin dit jaar is de beurskoers verdrievoudigd.

Netflix zakte na de publicatie van tegenvallende vooruitzichten.

Netflix (-3,3%) daarentegen sloot lager. Het viedostreamingbedrijf publiceerde dinsdag nabeurs tegenvallende vooruitzichten. Netflix verwacht in het derde kwartaal slechts 3,5 miljoen nieuwe klanten in plaats van de verwachte 5,9 miljoen.

In de Dow Jones was Chevron (+3,4%) de grootste stijger. Het oliebedrijf profiteerde van de remonte van de olieprijs.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud