Wall Street: Rentehoop stuwt Amerikaanse beurzen

De stier staat op Wall Street symbool voor stijgende beurzen. ©REUTERS

Hoop op een renteverlaging zette de S&P500-index op een nieuw record.

De Amerikaanse beurzen staan op winst. De S&P500 klom zelfs naar een nieuw record. De toonaangevende Amerikaanse aandelenindex sloot met een winst van 0,9 procent op 2.954 punten. 

De stijgende Amerikaanse beurzen volgden op de toelichting die de Amerikaanse centrale bank (Fed) gisteren gaf bij haar rentebesluit. De monetaire autoriteit liet weten dat ze de economische data 'nauwlettend' in de gaten houdt. Het woordje 'nauwlettend' is jargon voor een renteknip. Volgens CME Fedwatch is de kans op een renteverlaging in juli nu 100 procent.

Slack

Donderdag was ook het beursdebuut van Slack. De koers van het aandeel opende op 38,5 dollar, 48 procent boven de referentiekoers van 26 dollar die de New York Stock Exchange (NYSE) had vastgelegd.Dat waardeert Slack op 23 miljard dollar, een pak meer dan de voorspelde 16 tot 17 miljard dollar. 

Slack ging naar de beurs via een direct listing. Dat betekent dat er geen sprake is van een introductieprijs, dat er geen nieuwe aandelen worden uitgegeven en dat er geen begeleidende bankiers zijn. Hierdoor handelde het aandeel zonder zijwieltjes handelen, zonder banken die de koers stabiliseren. De gevreesde volatiliteit is echter uitgebleven.

Het aandeel sloot vandaag op 38,62 dollar.

Boeing

Boeing  steeg met 1,7 procent. De vliegtuigmaker zegt met meerdere luchtvaartmaatschappijen te spreken over bestellingen voor de 737 MAX. IAG, de moeder boven British Airways, bestelde deze week alvast 200 van deze vliegtuigen. Hiermee deed de vliegtuigmaatschappij de eerste bestelling van het toestel sinds twee van de vliegtuigen crashten.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud