Wall Street schiet hoger na rentehints

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve. ©REUTERS

De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank hint op soepel monetair beleid. Beurzen gaan hoger.

De Amerikaanse beurzen schieten hoger nadat de Amerikaanse centrale bank (Fed) voor opluchting zorgde. De voorzitter van de Fed, Jerome Powell, zei vanmiddag op een conferentie in Chicago dat de monetaire autoriteit 'gepaste maatregelen' zou nemen om de economische expansie te ondersteunen.

Dat doet beleggers hopen dat er later dit jaar een renteverlaging in de kaarten zit. De centralebankpolitiek van spotgoedkoop geld was de voorbije jaren een belangrijke driver voor de beurzen, al was de Fed sinds het einde van 2016 wel in stapjes de rente aan het optrekken.

De Dow Jones en de S&P500 gaan met 1,8 procent hoger en de Nasdaq wint zelfs 2,2 procent.

We zullen gepaste maatregelen nemen om de economische expansie te ondersteunen, met een sterke arbeidsmarkt en een inflatiegraad van rond de 2 procent.
Jerome Powell
Voorzitter van de Federal Reserve

De Amerikaanse aandelenmarkten worden daarnaast gesteund door bemoedigende berichten over de wereldwijde handelsspanningen. De Chinese overheid zegt dat de 'verschillen en fricties tussen de twee kanten' opgelost moeten worden door te praten. Dat voedt de hoop dat de handelsoorlog tussen China en de VS niet al te zeer uit de hand loopt.

Daarnaast zouden Republikeinse parlementsleden overleggen over een mogelijk veto om de nieuwe handelstarieven op Mexicaanse goederen tegen te houden. Afgelopen vrijdag kondigde Trump een verhoging van de tarieven aan op alle Mexicaanse exportproducten.

Eerder op de dag won de Bel20 1,1 procent tot 3.458,39 punten. De aandelen die recent de zwaarste klappen kregen waren de felste stijger: Aperam  , ING  , en Umicore .

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud