Wall Street sluit af in het rood

Walmart spurt hoger na een beter dan verwacht kwartaalrapport. ©AFP

Elon Musk tweette zichzelf weer in de problemen. Enkele supermarkten kwamen met goede cijfers.

Bij sluiting is Wall Street over heel de lijn gedaald. De Nasdaq begon de dag nog met een stijging maar daalt uiteindelijk met bijna 0,6 procent. De Dow Jones ging er ook op achteruit met een daling van 0,8 procent. De S&P-500 moet bijna 0,9 procent inleveren. Enkele grote supermarkten kwamen met gunstige kwartaalcijfers.

Supermarkten

De grootste van de supermartketens die resultaten publiceerde, was Walmart  . De keten verdiende in het eerste kwartaal (dat eindigt op 30 april) 1,69 dollar per aandeel op een omzet van 138,31 miljard dollar. Beide cijfers liggen boven de verwachtingen van analisten (1,21 dollar, 131,97 miljard dollar).

We zijn optimistischer dan eerder dit jaar. De mensen willen buiten komen en shoppen.
Doug McMillon
CEO Walmart

CEO Doug McMillon merkt op dat de Amerikanen terugkeren naar de winkels, nu een deel van de bevolking is gevaccineerd. 'We zijn optimistischer dan eerder dit jaar. De mensen willen buiten komen en shoppen.' Ondanks de terugkeer naar de winkels ging ook de onlineverkoop van Walmart in de VS met 37 procent de hoogte in. Het aandeel steeg 2,2 procent.

Ook de bouwmarkt Home Depot en de warenhuisgroep Macy's publiceerden positieve cijfers. Home Depot overtrof de verwachting dankzij de aanhoudende kluswoede die de pandemie op gang bracht. De omzet steeg met bijna een derde tot 37,5 miljard dollar. De winst per aandeel bedroeg 3,86 dollar. De bouwmarkt geeft geen prognose mee voor het lopende boekjaar. Het aandeel opende veelbelovend, maar zakte 1 procent.

Macy's  verhoogde dan weer zijn financiële vooruitzichten voor het lopende boekjaar na een sterk kwartaal. De omzet steeg 56 procent tot 4,71 miljard dollar. Het aandeel verloor 0,3 procent.

Auto's

Naast de supermarkten bewogen ook de autogiganten. De Japanse automaker Toyota, die ook in New York noteert, plukt de vruchten van het herstelde vertrouwen van beleggers en steeg 1,3 procent. Het bedrijf voorspelt een terugkeer naar een winstniveau van voor de pandemie. De autobouwer ging beter om met het chiptekort dan zijn concurrenten. Op de Japanse beurs bereikte het aandeel een recordkoers.

Ook Tesla kwam in het nieuws, wederom dankzij de excentriek tweetende CEO Elon Musk. De Tesla-topman roept de toeleveranciers van de fabriek in Duitsland op een versnelling hoger te schakelen. Daarmee lijkt hij toe te geven dat de productie van Tesla dan toch hinder ondervindt van de wereldwijde chipschaarste. Bij de resultaten over het eerste kwartaal bleek die impact op Tesla mee te vallen. De koers ging aan het begin van de dag op achteruit, maar staat bij sluiting weer 0,2 procent hoger.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud