Wall Street sluit in de plus

©AFP

Wall Street gaat hoger. Tesla vlamt na een koersverhoging. Moderna klimt nu het werkt aan een update van zijn coronavaccin.

Het sentiment op de Amerikaanse beurzen is overwegend positief. De Dow Jones verloor een kleine 0,1 procent, maar de S&P500 en de Nasdaq klommen respectievelijk met 0,4 en 0,7 procent.

Tesla

Tesla won 4 procent, nadat analisten hun verwachtingen voor de elektrische autobouwer verhoogd hebben. Ben Kallo van Baird krikt zijn koersdoel voor het aandeel op van 488 naar 728 dollar en zegt dat het aandeel nog altijd opwaarts potentieel heeft. 'Nu het bedrijf zijn belofte heeft ingevuld om in 2020 zo'n 500.000 auto's te verkopen gaat Tesla de volgende fase van zijn evolutie in.' De analist heeft een koopadvies voor de automaker.

Beursrally: De Fastned bullrun

Ook Wedbush-analist Dan Ives blijft positief en ziet een perfecte omgeving voor techaandelen nu Joe Biden president is. Ives ziet Tesla niet enkel als autoaandeel maar ook als technologieaandeel omdat de wagens van het bedrijf uitgerust zijn met de laatste technische hoogstandjes. Ook andere analisten denken dat Bidens belofte om meer te investeren in groene en hernieuwbare energiebronnen een positief effect zal hebben op de verkoper van elektrische auto's. Ives verhoogde eerder deze maand zijn koersdoel voor Tesla van 751 naar 950 dollar. Zijn bullcase, het meest optimistische scenario, brengt zelfs een koersdoel van 1.250 dollar naar voren.

Tesla komt woensdag nabeurs met resultaten. Analisten verwachten dat het bedrijf een winst zal rapporteren van 1 miljard dollar of 1,04 dollar per aandeel met een omzet van 10,5 miljard dollar. Een jaar eerder behaalde het bedrijf nog een winst per aandeel van 0,43 dollar en een omzet van 7,4 miljard.

GameStop

Het zijn 'jaw dropping' koersbewegingen bij GameStop . Na een parabolische stijging en een koersstijging van meer dan 50 procent afgelopen vrijdag was het maandag tijd voor beleggers om het nog gekker te maken. Het aandeel knalde tot 145 procent hoger maar noteerde ook nog even in de min Uiteindelijk sloot het aandeel meer dan 18 procent hoger. En bedenk wel: het gaat hier niet om een groeibedrijf zoals Tesla of Adyen , maar om een doodgewone keten met fysieke winkels. U weet wel, die winkels opgebouwd uit bakstenen waar u vroeger naartoe ging als u iets wilde kopen.

Hoe krijgt zo'n normale gamewinkel de hoofden van beleggers op het forum Reddit zo op hol? Dat komt door de mededeling op 11 januari dat Ryan Cohen, de invloedrijke oprichter van de dierenvoedingsverdeler Chewy, in de raad van bestuur komt. Cohen is al langer activist rond GameStop, en claimt al een tijd dat de nu vrijwel uitsluitend 'bakstenen' retailer potentieel kan uitgroeien tot het 'Amazon van de videospelletjes'.

Moderna

Moderna zegt te werken aan een zogenaamde 'booster', een soort update voor het bestaande vaccin, om er zeker van te zijn dat het vaccin mensen ook immuun maakt voor de Zuid-Afrikaanse variant. Volgens de onderzoekers van het farmabedrijf werkt het huidige vaccin goed genoeg tegen zowel de variant uit het VK als die uit Zuid-Afrika, maar die laatste lijkt wel een lagere immuunrespons te geven.

'Om er zeker van te zijn dat het vaccin werkt en om de flexibiliteit van ons platform te vergroten maken we nu een variantbooster tegen de variant die als eerste in Zuid-Afrika ontdekt werd om te kijken of die het vaccin beter doet werken', zegt CEO Stephane Bancel. Donderdag zei de gezondheidsadviseur van het Witte Huis, Anthony Fauci, dat nieuwe data laten zien dat de vaccins die nu op de markt zijn mogelijk minder beschermen tegen besmettelijker varianten van het virus.

Een geruststelling is in ieder geval dat ook als de huidige vaccins geen bescherming bieden tegen nieuwe varianten, dat de vaccins nog niet nutteloos maakt.

Moderna ging meer dan 12 procent hoger.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud