Wall Street sluit met verlies in aanloop naar rentebesluit

Fed-voorzitter Jerome Powell. ©AFP

De Amerikaanse beurzen onderbraken een driedaagse winstreeks in afwachting van een rentebesluit van de Federal Reserve woensdag.

Bij lage volumes sloten de Amerikaanse beurzen met verlies. Na een vlakke opening zag de S&P500 zijn derde record in vier dagen tijd en zijn 29ste record sinds het begin van het jaar afbrokkelen. De brede Amerikaanse beursindex sloot 0,2 procent lager op 4.244 punten. Nasdaq (-0,7%) en de Dow Jones (-0,3%) gaven eveneens terrein prijs.

Beleggers wachten op het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank (Fed) op woensdag. De verwachting van economen is dat de Fed zijn beleid ongewijzigd houdt. Een snellere economische groei en een opstoot van de inflatie zouden een renteverhoging evenwel kunnen bespoedigen naar 2023 in plaats van 2024, wijst een bevraging van Bloomberg uit.

Een extra teken van die oprukkende inflatie kregen beleggers dinsdag in de vorm van de Amerikaanse producentenprijzen. Die prijsbarometer voor industriegoederen en -diensten rukte met 6,6 procent op in mei. Dat is het sterkste stijgingspercentage sinds de start van de metingen door de Amerikaanse overheid in 2010.

Boeing

Bij de individuele aandelen rukken de oliewaarden op. Exxon, Occidental en Marathon Oil wonnen tot 4 procent.

Boeing sloot met 0,4 procent winst.De VS en de Europese Unie hebben een vergelijk bereikt rond hun handelsdispuut over Boeing en Airbus en de (al dan niet illegale) overheidssteun die de bedrijven genieten. De twee partijen zijn overeengekomen om de bestraffende tarieven die ze elkaar in het kader van dit geschil opleggen voor vijf jaar op te schorten.

Sage Therapeutics  kelderde met 20 procent. Een experimenteel middel tegen depressies toont een verbetering in de symptomen, maar werkt trager dan verwacht Er zouden pas na zes weken merkbare verbeteringen optreden en de behandeling zou maanden aan een stuk moeten worden aangehouden.

Vroom gaat voor 500 miljoen dollar converteerbare obligaties uitgeven. Het e-commerceplatform voor tweedehandsvoertuigen wil het opgehaalde geld gebruiken om in zijn platform en in nieuwe technologie te investeren. Door de uitgifte riskeren bestaande aandeelhouders te verwateren. Vroom zakt 11 procent.

Sportweddenschapbedrijf Draftkings moest 5 procent inleveren na een scherpe aanklacht van de shortseller Hindenburg over banden met de zwarte markt en het misdaadcircuit.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud