Wall Street sluit op zucht van record

Trader op Wall Street ©AFP

Wall Street sloot stevig in de plus. Tesla drukte het pedaal in na de aankondiging van een aandelensplitsing.

De brede Amerikaanse beursgraadmeter S&P500 sloot zojuist met een winst van 1,4 procent op 3.380,35 punten. Dat scheelt maar een haar van zijn hoogtepunt in februari op 3.386,15 punten.

Amerikaanse beleggers waren gunstig gestemd, ondanks dat de leider van de Republikeinse meerderheid in de Amerikaanse Senaat liet weten dat een deal met de Democraten over een nieuw stimuluspakket nog ver weg is.

Beleggers keken verder naar een hoger dan verwacht inflatiecijfer. Het Amerikaanse prijspeil klom in juli met 0,6 procent, terwijl de markt rekende op een inflatie van 0,3 procent. Economen blijven er echter op wijzen dat de inflatie op de middellange termijn laag zal blijven door de hoge werkloosheid.

Tesla

De elektrische autobouwer Tesla gaf gas met meer dan 13 procent. De meest waardevolle autobouwer ter wereld kondigde maandagavond aan dat het zijn aandelen in 5 gaat splitsen. Wie bij het slot op vrijdag 28 augustus één aandeel heeft ter waarde van zo'n 1.400 dollar, krijgt daarvoor op maandag 31 augustus vijf aandelen van ongeveer 280 dollar.

'Hoe kan Tesla ZO duur zijn?' | Bull, Bear & Bas

Door de splitsing zorgt Tesla ervoor dat het aandeel toegankelijker wordt voor kleinere beleggers. Dat is meer dan ooit van belang nu het leger van beleggende Robinhoods oprukt. Het zijn juist deze jonge beleggers die fan zijn van aandelen als Tesla, omdat deze gezien worden als de bedrijven van de toekomst die corona zullen overleven.

De splitsing doet denken aan de aankondiging van Apple eind vorige maand en komt op het moment dat analisten verwachten dat Tesla in de herfst opgenomen zal worden in de brede beursgraadmeter S&P500. Tesla komt in aanmerking voor een opname in de index nadat het onlangs voor het vierde kwartaal op rij winst maakte.

Moderna

Moderna heeft een vaccin-deal gesloten met de Amerikaanse overheid. De VS kopen voor 1,5 miljard dollar aan coronavaccins van de farmaceut, dat komt neer op 100 miljoen vaccins. Daarnaast krijgt de overheid een optie om nog eens 400 miljoen vaccins bij te bestellen. Het aandeel won 0,8 procent.

Eerder gaf de Amerikaanse overheid al 955 miljoen euro aan Moderna voor de ontwikkeling van een vaccin. Dat brengt de totale investering op 2,48 miljard dollar.

De Amerikaanse president Donald Trump laat op een persconferentie weten dat er waarschijnlijk spoedig een vaccin op de markt komt na goedkeuring van de gezondheidswaakhond (FDA):

We investeren in de ontwikkeling en productie van de top zes vaccinkandidaten. We zijn klaar om het vaccin aan Amerikanen te leveren zodra er een is goedgekeurd door de FDA en we zijn daar erg dichtbij.
Donald Trump
Amerikaanse president

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud