Wall Street sluit wederom hoger

De farmareus Johnson & Johnson wil 1 miljard coronavaccins produceren. ©Photo News

De beurzen in New York zetten hun herstel voort. Johnson & Johnson en Abbott klommen door hun middelen tegen corona.

De Amerikaanse graadmeters gingen verder met opwaartse beweging nadat de Dow Jones zijn beste week had sinds 1938. De industrie-index steeg met 3,2 procent. De S&P500 en Nasdaq sloten respectievelijk 3,4 en 3,6 procent hoger.

Beleggers bleven daarmee positief ondanks de aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump dat de regels voor het houden van fysieke afstand tussen burgers tot 30 april in werking blijven. Trump denkt verder dat het hoogtepunt in het aantal coronadoden over twee weken zal zijn.

Johnson & Johnson

Het aandeel Johnson & Johnson (J&J) schoot 8 procent hoger. De Amerikaanse farmareus liet weten dat hij een kandidaat-vaccin tegen het coronavirus heeft gevonden dat mogelijk al begin volgend jaar op de markt komt. J&J werkt voor de ontwikkeling van het vaccin samen met de Amerikaanse autoriteit van biomedische onderzoeksontwikkeling en meldt dat de testen voor het middel uiterlijk in september beginnen. 

'De wereld heeft af te rekenen met een zware gezondheidscrisis en wij zijn bereid alles te doen wat we kunnen om een vaccin tegen het coronavirus zo snel mogelijk beschikbaar te maken tegen een betaalbare prijs', zegt CEO Alex Gorsky. J&J laat voorts weten dat het zijn wereldwijde productiecapaciteit verhoogt om zijn ambitie van 1 miljard vaccins te behalen. Daarvoor bouwt het onder meer in de VS nieuwe fabrieken.

De additionele capaciteit zal een snelle productie mogelijk maken, zodat we meer dan 1 miljard vaccins kunnen produceren.
Johnson & Johnson

Abbott

Behalve J&J ging ook Abbott Laboratories 6,4 procent hoger. Het farmabedrijf heeft van de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond (FDA) toestemming gekregen voor zijn coronavirustest. De FDA heeft daarvoor zijn noodautorisatieprocedures uit de kast gehaald.

Het kleine en draagbare testpakketje van Abbott kan het coronavirus in vijf minuten detecteren bij een potentiële patiënt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud