Wall Street start 2020 met vers record

©Photo News

De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag afgesloten op recordniveaus. Apple tikte voor het eerst 300 dollar aan.

De handel op Wall Street kreeg steun van de aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump dat de voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China op 15 januari zal worden ondertekend in het Witte Huis. Ook reageren de markten positief op nieuwe stappen van de Chinese centrale bank om de economie te stimuleren door de kapitaaleisen voor banken te verlagen.

De Dow Jones won 0,9 procent, de breed samengestelde S&P 500 kreeg er 0,8 procent bij en de techbeurs Nasdaq  won 1,3 procent. Volgens Trump zijn bij de ondertekening 'hoge vertegenwoordigers' aanwezig namens de Chinese regering. Op een later moment zal Trump naar Peking afreizen voor de onderhandelingen voor een fase 2-deal. De fase 1-deal tussen de twee economische grootmachten werd vorige maand gesloten. China heeft de afspraak voor de ondertekening evenwel nog niet bevestigd.

Bedrijven op Wall Street die gevoelig zijn voor de ontwikkelingen in de Chinees-Amerikaanse handelsvete profiteerden. Machinebouwer Caterpillar en technologiegigant Apple wonnen meer dan 1 procent. Apple tikte voor het eerst een koers van 300 dollar aan. Chipaandelen zoals Advanced Micro Devices  gingen tot 7 procent hoger.

De producent van netwerkapparatuur Anixter International  wordt voor 93,5 dollar per aandeel overgenomen door de private equitygroep Clayton Dubilier & Rice. Rond Anixter brak een overnameoorlog uit tussen Clayton Dubilier en de industriële speler Wesco International . Anixter won 3,6 procent, Wesco gaf 1,2 procent prijs.

Warren Buffett wil niet opbieden tegen LVMH om de juwelenketen Tiffany   in handen te krijgen. Tiffany had Buffett daartoe uitgenodigd, meldt Financial Times. In november maakte LVMH een overnamdeal bekend van 16,2 miljard dollar. Het aandeel Tiffany bleef stabiel. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud