Advertentie

Wall Street: Superieure spinoff profiteert van 5G

Handelaars op Wall Street. ©AFP

Op een gezapig Wall Street valt Keysight Technologies op met een sprong van 11 procent. De spinoff van een spinoff profiteert van de komst van 5G.

De producent van meetapparatuur voor de electronicasector Keysight Technologies publiceerde beter dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal. Keysight realiseerde een kwartaalomzet boven 1 miljard dollar, een groei van 10 procent. De nettowinst steeg 139 procent tot 153 miljoen dollar.

Keysight  trok in 2014 naar Wall Street als een afsplitsing van Agilent  (meetapparatuur voor verschillende sectoren), zelf in 1999 afgesplitst van Hewlett-Packard. Hewlett-Packard is overigens zelf sinds 2015 opgesplitst in HP Inc  (computers, laptops, printers) en Hewlett Packard Enterprises  (data centers en zakelijke dienstverlening).

Sinds 2014 was Keysight een betere belegging dan Agilent. De voorbije jaren hebben beleggers Keysight dan ook ontdekt als een inzet op de komst van 5G, het supersnelle internet. Keysight bezorgt de installateurs van 5G netwerken de nodige test -en meetoplossingen. In 2018 kwam 18 procent van de omzet uit China.

De recente escalatie van de handelsoorlog en het plaatsen op een zwarte lijst van Huawei, een klant van Keysight, bezorgde het aandeel de voorbije weken flinke tikken. Daarom waren de resultaten van donderdag een opluchting. ‘Rekening houdend met de exportbeperkingen richting China, verwachten we dit jaar niettemin een omzetgroei tussen 7 en 8 procent’, zei CEO Ron Nersesian.

Het bedrijf gaat ook voor 500 miljoen dollar eigen aandelen inkopen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud