Wall Street: Tupperware krijgt het deksel op de neus

De ooit zo iconische homeparties van Tupperware slaan bij hedendaagse vrouwen niet meer aan.

Na een winstopening dook ook Wall Street opnieuw in verlies onder impuls van het coronavirus. Tupperware halveerde na een winstwaarschuwing.

Een lager dan verwacht cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen woog nog extra op de coronadepressie. Wall Street gleed ondanks een groene opening dinsdag opnieuw af in verlies.

Al is dat nog relatief als je het afweegt ten opzichte van de monsterlijke klap die Tupperware  te verwerken kreeg. De producent van plastic bewaardozen moest dinsdag een verlies van 45 procent slikken, waardoor het een nieuw laagterecord bereikte in een vrije val die nu al twee jaar duurt.

Het met schulden beladen bedrijf uit Florida stuurde een winstwaarschuwing uit nadat het onregelmatigheden heeft ontdekt in de boekhouding van zijn Mexicaanse make-updochter Fuller. Het werkt ook aan een schuldherschikking van 650 miljoen dollar en vroeg betalingsuitstel aan enkele schuldeisers.

Structureel kampt Tupperware al langer met problemen door het afnemende aantal huisvrouwen die de kern vormen van het businessmodel dat gebaseerd is op de bekende ‘home parties’. Het bedrijf mikt daarom steeds meer op groeimarkten, zoals bijvoorbeeld Indonesië waar vrouwen beperkt toegang hebben tot de arbeidsmarkt maar wel de cultuur hebben om vaak ontmoetingen te organiseren. Voor Westerse markten mikt Tupperware op ecomateriaal. In december lanceerde het een ecorietje van bioplastic, ontwikkeld in de vestiging van de multinational in Aalst.

Voorlopig zijn dat vergeefse inspanningen. Tupperware verloor in twaalf maanden tijd 90 procent van zijn beurswaarde. Die bedraagt nog 140 miljoen dollar terwijl het bedrijf ooit 5 miljard dollar waard was.

Nog in de kijker op Wall Street

Moderna  spurt 16 procent hoger. Het biotechbedrijf meldt dat het een vaccin tegen het coronavirus in patiënten gaat testen.

Shake Shack is de pineut. De hamburgerketen verliest 18 procent na een grimmige outlook voor 2020.

Perrigo wint 6 procent. De overnemer van Omega Pharma kreeg toestemming van de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond om een generisch aerosolmiddel op de markt te brengen.

Keysight Technologies wint 7,5 procent. De fabrikant van meetapparatuur kwam met een overtuigend kwartaalrapport.

Home Depot gaat 2,3 procent hoger. De bouwmarkt klopte de verwachting met zijn jaarcijfers.

Norwegian Cruise Line Holdings is in de S&P500 de sterkste daler. Het coronavirus kost de aanbieder van cruisevakanties opnieuw 2,5 procent.

Mastercard verliest 5 procent. De betalingsgigant meldt een CEO-wissel en waarschuwt dat het coronavirus de kwartaalresultaten negatief zal beïnvloeden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud