Wall Street veert op

Jeff Bezos maakte een eerste succesvolle vlucht met Blue Origin. ©AFP

Na de slechtste beursdag sinds oktober voor de Dow Jones op maandag veerde Wall Street weer op. De miljardairs blijven opstijgen en het resultatenseizoen duurt voort.

De drie grote indexen van Wall Street veerden dinsdag op nadat de Dow Jones maandag de grootste duik sinds oktober genomen had. De Dow Jones won 1,6 procent. De Nasdaq ging er 1,6 procent op vooruit en de S&P-500 noteerde 1,5 procent hoger. Naast de beurzen toont ook de huizenmarkt een teken van herstel.

Huizenmarkt

In juni begon in de Verenigde Staten (op jaarbasis) de bouw van 1,64 miljoen nieuwe gezinswoningen. Dat zijn er 6,3 procent meer dan in mei (herzien cijfer) en ook meer dan verwacht: economen rekenden slechts op 1,59 miljoen.

De stijging deed zich voor ondanks de stevige houtprijzen en een tekort aan geschoolde arbeidskrachten en aan bouwgronden. 1,32 miljoen woningen werden in juni voltooid en opgeleverd. Het aantal bouwvergunningen kwam vorige maand uit op 1,598 miljoen. Dat waren er 5,1 procent minder dan in mei.

Moderna

De farmareus Moderna zette zijn stijgende koers naar de S&P-500 verder bij de start van de beurs verder, maar moest uiteindelijk toch 2 procent inleveren. De vaccinfabrikant is logischerwijs een van de grote winnaars van de pandemie en is sinds de beursgang eind 2018 ruim vertienvoudigd, met een beurswaarde die sinds de wereld kennismaakte met Covid-19 van minder dan 10 miljard naar 135 miljard dollar racete. De deltavariant gaf het aandeel onlangs nog een extra shot in de arm

De pandemie deed de beurswaarde van het farmabedrijf Moderna toenemen van minder dan 10 miljard dollar tot 135 miljard dollar.

De koersklim en de rendabele onderste lijn openen nu de weg naar de S&P500. De indexbeheerder eist voor een opname in de aandelenkorf dat bedrijven enkele kwartalen op rij nettowinst voorgelegd hebben. De opname in de index gebeurt woensdag.

J&J

Amerikaanse staten zullen deze week naar verwachting een schikking van 26 miljard dollar aankondigen met bedrijven die beschuldigd worden van het mede veroorzaken van een landelijke opiatenepidemie. Zowel de medicijnmaker J&J als de drie medicijndistributeurs McKesson, Cardinal Health en AmerisourceBergen zouden de schikking sluiten.  

Miljardairs

Twee miljardairs maakten dinsdag het nieuws. Eén op wieltjes en één in de lucht. Elon Musk kondigde met Tesla een nieuw model aan. Jeff Bezos vloog met Blue Origin naar de ruimte.

Jeff Bezos, de rijkste man ter wereld en de stichter van Amazon, is veilig geland na zijn ruimtereis.

Na twee jaar uitstel staat Tesla op het punt om te beginnen met de productie van de Tesla Semi, zijn elektrische vrachtwagen. Dat melden de websites Elektrek en Teslarati.

‘De hele vrachtwagenindustrie kijkt toe’, luidt het summiere commentaar van Elektrek. Als het nieuws klopt, wordt het gamma van Tesla uitgebreid met wat mogelijk 'zijn meest disruptieve voertuig tot nog toe' wordt, klinkt het bij Teslarati.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud