Wall Street vermindert vaart

Aandelenbeurs New York ©Photo News

Beleggers houden hun ogen op de handelsbesprekingen. Vliegtuigen van Boeing blijven nog langer aan de grond.

De Amerikaanse beurzen leveren dinsdag wat in na een aantal mooie plussen de afgelopen handelsdagen. Beleggers kijken vooral naar de handelsbesprekingen tussen de VS en China. Aanstaande woensdag zal de Chinese vicepremier Liu He in Washington zijn om het handelsoverleg voort te zetten. De Wereld Handels Organisatie (WHO) zet alvast de schaar in de groeiverwachting voor de wereldhandel. De WTO wijst daarbij expliciet op het negatieve effect dat de handelsspanningen hebben op de internationale handel.

Voorts doet de hoofdeconoom van Moody's, Mark Zandi, een sombere voorspelling. In een interview met de Amerikaanse zakenzender CNBC zegt hij dat de wereldeconomie in een recessie zal belanden bij blijvende handelsspanningen. Om een recessie af te wenden, moeten de VS en China binnen 3 maanden een handelsakkoord sluiten. 

Meer tijd

Boeing ging in de vroege handel 0,7 procent omlaag, maar herstelde al snel. Er is meer tijd nodig om de software te vernieuwen voor de 737 MAX-toestellen. Het vliegtuigtype mag niet vliegen zolang deze fout niet verholpen is. De toestellen veroorzaakten twee dodelijke crashes omdat het computersysteem de neus van het vliegtuig automatisch omlaag duwde zonder goede reden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud