Walmart klopt winstverwachtingen

Walmart klopt de verwachtingen. ©REUTERS

Walmart haalt een hoger dan verwachte winst, maar stelt teleur met een lagere omzet. De wapenwedloop met concurrent Amazon gaat door.

Walmart weet in het eerste kwartaal de analistenverwachtingen te kloppen met zijn winst. De supermarktgigant behaalt een winst per aandeel van 1,13 dollar, tegenover de 1,02 dollar per aandeel die de analisten hadden verwacht.

200.000
Next day-service
De Amerikaanse winkelketen Walmart garandeert voor 200.000 online bestelde producten levering de volgende dag.

De omzet stijgt met 1 procent naar 123,9 miljard dollar. Analisten rekenden op een omzet van 125 miljard. Gecorrigeerd voor valuta-effecten overtreft de keten wel de analistenverwachting. Dan komt de omzet neer op 125,8 miljard. Dat hoeft echter geen realistischer beeld te geven, waarom leggen we hier uit.

Ophaalwinkels

De supermarktketen scoort vooral met online verkopen. Met 37 procent stijgen die sneller dan vorig jaar (33%). Het bedrijf zet volop in op e-commerce. Zo heeft het grote investeringen in nieuwe technologie gedaan om te garanderen dat het de online orders zo snel mogelijk verwerkt. Daarnaast heeft het bedrijf honderden ophaalwinkels neergezet. Klanten kunnen dan online hun bestelling doen en vervolgens hun pakketje zelf ophalen. Daarvoor hoef je niet te wachten op je bestelling en is het niet nodig thuis te blijven voor de postbode. Al deze investeringen zijn onderdeel van een onlinewedloop die Walmart voert met zijn grootste concurrent Amazon .

Gisteren meldde Walmart nog dat het voor meer dan 200.000 producten een 'next day'-service gaat aanbieden, waarbij het de producten de volgende dag nog levert. Dat doet de supermarktspeler nadat Amazon drie weken geleden aankondigde dat het 800 miljoen dollar zou investeren voor een vergelijkbare service.

Het aandeel van Walmart stijgt voorbeurs met 1,1 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect