Walmart verrast met spetterende cijfers

©REUTERS

Amerikaanse beleggers houden hun kruid droog. Walmart steelt de show.

De Amerikaanse beurzen beginnen rustig aan de dag. Om 16u noteren de Dow Jones  , S&P500 en de Nasdaq eensgezind onveranderd. Beleggers lijken een afwachtende houding aan te nemen. Ze kijken uit naar de nieuwe handelsbesprekingen die deze week gehouden worden tussen de Verenigde Staten en China.

Walmart kwam eerder vandaag met spetterende cijfers. Het bedrijf wist de analistenverwachtingen te verpulveren door een winst per aandeel van 1,41 dollar neer te zetten. Analisten rekenden op een winst van 1,33 dollar per aandeel. En dat was niet het enige curieuze feit dat Walmart kon voorleggen. Zo bleek het bedrijf te hebben geprofiteerd van de government shutdown. Door de gedeeltelijke sluiting van de overheid werden voedselbonnen eerder dan gebruikelijk uitgedeeld, zodat de verkopen nog een eindejaarssprintje konden trekken.

Electronic Arts staat 3,9 procent lager doordat er twijfels ontstaan zijn over het snel aan populariteit winnende spel Apex Legends. Het schietspel heeft in de eerste week van zijn bestaan maar liefst 25 miljoen gebruikers aan zich weten te binden. Daarmee is Apex Legends het beste antigif dat EA tot nu toe heeft geproduceerd tegen het razendpopulaire schietspel Fortnite van concurrent Epic Games. De succesvolle release 10 dagen geleden leidde tot een koersstijging van 27 procent. Maar analisten twijfelen er aan of het spel net zo groot kan worden als Fortnite.

Zo denkt analist Michael Pachter van Wedbush Securities dat het spel een veel kleinere doelgroep heeft dan Fortnite. 'Fortnite spreekt ook jonge gebruikers en vrouwen aan, doordat het er meer cartoonachtig uitziet en omdat het geweld in het spel minder gewelddadig is. Zo zegt Fortnite enkel dat je bent uitgeschakeld, niet dat je dood bent'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud