Yellen stut Wall Street

©REUTERS

Wall Street slaagde er vrijdag in om stabiel af te sluiten na enkele mindere dagen. Deere schoot fors hoger na mooie resultaten.

Zowel de Dow Jones als de Nasdaq sloten vrijdag perfect stabiel af. Wall Street kreeg steun van Janet Yellen. De minister van Financiën Yellen zei donderdag nabeurs aan CNBC dat meer stimulus nodig is, zelfs als economische data wijzen op een herstel dat onderweg is. 'We denken dat het heel belangrijk is een groot pakket te hebben om de pijn die de crisis heeft veroorzaakt te verzachten. Ik denk dat de prijs van te weinig doen veel hoger is dan de nadelen van te veel doen. Op de lange termijn wegen de voordelen veel zwaarder dan de nadelen.'

Ik denk dat de prijs van te weinig doen veel hoger is dan de nadelen van te veel doen.
Janet Yellen
Amerikaanse minister van Financiën

De Amerikaanse president Joe Biden wil een stimuleringspakket doorvoeren van 1.900 miljard dollar.

Deere

'Oh Deere', dat moeten de analisten hebben gedacht toen Deere zijn veel beter dan verwachte kwartaalcijfers naar buiten bracht. Het landbouwmachinebedrijf schoot 10 procent hoger naar een record. De winst per aandeel steeg in het eerste kwartaal - dat loopt tot en met januari - met 137 procent naar 3,87 dollar. Het bedrijf overtreft zo ruimschoots de analistenconsensus van 2,14 dollar. De omzet steeg met 19 procent naar 9,11 miljard dollar. Ook dat was een stuk hoger dan de 7,23 miljard die analisten hadden verwacht.

'John Deere startte 2021 met een sterke positieve noot', zegt CEO John May. Hij verwijst naar de verbeterende toestand in de landbouwsector. De sector geniet van graanprijzen die op een historisch hoog niveau liggen en van flinke overheidssubsidies. 'De vooruitzichten voor de Amerikaanse landbouwsector zien er het best uit in jaren', zegt David Oppedahl, econoom bij de Federal Reserve Bank of Chicago.

Verder verhoogde Deere zijn prognoses voor 2021 dankzij het verwachte herstel van de wereldeconomie.

Roku

Het videostreamingplatform Roku sloot 3,2 procent hoger af na beter dan verwachte resultaten. Roku zag de omzet met 58 procent stijgen naar 649,9 miljoen dollar. Analisten hadden op een omzet van 617,7 miljoen gerekend. De winst per aandeel kwam uit op 0,49 dollarcent, terwijl de markt maar 0,05 dollar verwachtte. Daarnaast verhoogde het bedrijf de prognoses.

Bank of America heeft een koopadvies en een koersdoel van 500 dollar voor het aandeel. De bank is optimistisch over de deal die het bedrijf onlangs sloot met Quibi. Zo verkrijgt het de rechten van de video's die het ter ziele gegane videostreamingbedrijf op het platform had.

Roku is in een jaar tijd meer dan verdrievoudigd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud