Zoom verdubbelt omzetprognose

Zoom voorziet een hogere omzet. ©Kristof Vadino

Zoom profiteert van de coronacrisis.

Dinsdagavond kwam Zoom met zijn kwartaalrapport. Het videobelbedrijf verhoogt de prognose voor de jaaromzet stevig. 

De coronacrisis kent vele verliezers, maar kent ook een paar grote winnaars. En één zo'n winnaar is Zoom. De groep zag het aantal gebruikers van zijn diensten exploderen dankzij de crisis, omdat ondernemingen massaal over moesten gaan op videovergaderingen door de quarantainemaatregelen. De zaken gaan zo goed dat het bedrijf de jaaromzet nu schat op 1,78 à 1,8 miljard dollar tegenover een eerdere verwachting van tussen 0,91 en 0,92 miljard. Dat is geen klein bier, want het gaat dus om bijna dubbel zoveel omzet. 

Die prognose is ook veel beter dan analisten hadden voorzien. De marktverwachting was slechts goed voor 0,94 miljard dollar. 

Betalende abonnees

Over het kwartaal dat eindigde op 30 april zag de Californische groep de omzet met 170 procent stijgen tot 328 miljoen dollar, terwijl analisten slechts uitgingen van 203 miljoen. Het bedrijf zag het aantal betalende abonnees flink klimmen. 

Veiligheidsproblemen

Het Amerikaanse techbedrijf heeft nog wel zijn problemen, want het liep eerder dit jaar in de kijker met verschillende veiligheidsproblemen. Zo konden ongenode gasten in een vergadering ongepaste plaatjes delen met de deelnemers. Zoom reageerde met een securityplan van 90 dagen om alle fouten en lekken te dichten. Het nam begin vorige maand ook beveiligingsexpert Keybase over.

Beleggers hebben het goede nieuws mogelijk al ingecalculeerd, want het aandeel stijgt in de nabeurshandel met 2,1 procent. Gegeven het nieuws lijkt dat een ietwat makke reactie. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud