Advertentie
Advertentie

Zwitsers sportdatabedrijf 8 miljard dollar waard op Nasdaq

©REUTERS

Sportradar trekt aan de bovenkant van de prijsvork naar de beurs. Oprichter Carsten Koerl wordt op slag multimiljardair.

Vandaag trekt het Zwitserse sportdatabedrijf Sportradar naar de Nasdaq tegen 27 dollar per aandeel. Dat is aan de bovenkant van de initiĆ«le prijsvork van 25 tot 28 dollar. Sportradar dacht eerder via een blancochequebedrijf naar de beurs te komen, maar nadat onderhandelingen met een SPAC mislukt waren, werd het een traditionele beursgang. 

Sportradar wordt geleid door de 56-jarige Carsten Koerl, die het oprichtte in 2001 en door de beursgang op slag multimiljardair wordt. Koerl bezit na de operatie nog 31,8 procent van de aandelen, goed voor 2,5 miljard dollar.

Toen in 2016 de aanvoerder en een doelman van Oud-Heverlee Leuven werden verdacht van matchfixing, schakelde de voetbalclub Sportradar in om de wedstrijden door te lichten.

Sportradar verschaft data aan meer dan 900 uitbaters van sportweddenschappen, waaronder het bekende Draftkings. Het bedrijf screent ook de markt van weddenschappen op verdachte gokpatronen. Toen in 2016 de aanvoerder en een doelman van Oud-Heverlee Leuven werden verdacht van matchfixing, schakelde de voetbalclub Sportradar in om de wedstrijden door te lichten.

Tijdens de eerste zes maanden van het jaar realiseerde de groep een omzet van 272 miljoen euro en een nettowinst van 18 miljoen euro, leert het prospectus. Sportradar krijgt op Nasdaq de beursticker SRAD.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud