24 september belangrijk voor Fortis-aandeelhouders

(Foto: Thierry de Bois) ©Thierry du Bois

24 september 2015 wordt een nieuwe belangrijke datum voor beleggers die gedupeerd raakten door de implosie van Fortis. Want dan velt het hof van beroep van Brussel in principe een arrest over de boete die financiële waakhond FSMA oplegde aan Ageas, de opvolger van Fortis, en enkele vroegere toplui van de financiële holding, wegens misleidende communicatie.

De FSMA oordeelde midden 2013 dat Fortis (nu Ageas) en zijn ex-toplui in het voorjaar van 2008 op een aantal punten te laat of onjuist communiceerden en zo de beleggers op het verkeerde been zetten. De toezichthouder legde Ageas een boete van een half miljoen euro op. Ook ex-CEO Jean-Paul Votron, de gewezen financieel directeur Gilbert Mittler en de vroegere adjunct-CEO Herman Verwilst kregen een boete.

De vier gingen echter bij het hof van beroep van Brussell aankloppen om de boete aan te vechten. De voorbije weken vonden de pleidooien in die zaak plaats. Het hof heeft het dossier inmiddels in beraad genomen en 24 september 2015 vastgelegd voor het vellen van een arrest, al twijfelen sommigen of die datum haalbaar is.

Het is slechts een van de vele juridische procedureslagen in het Fortis-dossier, maar wel een belangrijke. Want als het hof van beroep het oordeel van de FSMA bekrachtigt, is dat de eerste keer dat in België een juridische uitspraak rond de val van Fortis definitief wordt. De betrokkenen kunnen dan in principe nog naar Cassatie trekken, maar de uitspraak van het hof geldt wel als definitief en is ook uitvoerbaar.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud