3M in de kijker op Wall Street

Wall Street ging aarzelend van start en eindigde nipt in het rood. Met een aanhoudend lage inflatie ziet het er naar uit dat de Fed zijn stimulusbeleid nog wat laat aanslepen.

Vandaag/dinsdag kregen we de laatste brok informatie voor de beslissing van de Amerikaanse centraal bankiers woensdagavond. Met de erg lage inflatie van 1,2 procent in november lijkt de consensus nu dat de Fed wacht tot maart om de stimulus - nu 85 miljard dollar per maand - terug te draaien. De oceaan van 4.000 miljard dollar herverpakte hypotheken en staatspapier kan intussen nog wat groter worden.

Hewlett-Packard (27,45 dollar, +2,0%) won terrein na een gunstig rapport van Mark Moskowitz. De analist van beurshuis J.P.Morgan verhoogt zijn advies tot ‘kopen’. De uitdagingen voor het bedrijf uit Palo Alto blijven overeind, maar ze worden minder dwingend, aldus Moskowitz. Volgens hem is de pc-markt  - waar HP  het Chinese Lenovo op de hielen zit - aan het stabiliseren en bovendien klaart de hemel uit boven de printers.

Dat andere technologiebedrijf Microsoft begint stilaan op de zenuwen te werken van de belegger omdat het nog altijd geen nieuwe CEO heeft. Het bedrijf geeft nu toe dat de opvolger voor Steve Ballmer pas begin volgend jaar zal gekend zijn. Ballmer kondigde einde augustus zijn afscheid aan. De beurs reageerde toen enthousiast. Maar sindsdien bleef de koers bijna onveranderd terwijl Google 20 procent won. Microsoft verloor 1 procent tot 36,52 dollar.

De gediversifieerde chemie- en consumentengroep 3M (131,39 dollar, +2,9%) presteerde sterk na de aankondiging dat het kwartaaldividend 35 procent stijgt. Bovendien zou de winst over 2014 hoger uitkomen dan de markt tot nog toe had verwacht. Met een winst van meer dan 3 procent, was 3M even de sterkste performer van de 30 bedrijven in de Dow Jones Industrial Average. Het bedrijf gaat ook massaal eigen aandelen inkopen, tot 22 miljard dollar, de markt rekende hooguit op 15 miljard.

Ook Boeing (135,88 dollar, +0,9 procent) rukt verder op. De grootste vliegtuigbouwer ter wereld keurde maandag al een plan goed om de komende twee tot drie jaar voor 10 miljard dollar nieuwe aandelen in te kopen. Dat staat voor ongeveer 10 procent van het kapitaal. Ook Boeing trekt zijn kwartaal dividend op, meer bepaald met 50 procent tot 73 cent. 

AT&T verkoopt zijn divisie in Connecticut, die zowel vaste lijnen als internet en tv-diensten omvat, aan Frontier Communications en vangt daarvoor 2 miljard dollar. Volgens de markt een lage prijs, want AT&T verliest 0,9 procent tot 33,85 dollar, maar Frontier wint 8,6 procent tot 4,78 dollar.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud