'47 miljard dollar? Veel te weinig'

Beleggersactivist Paul Singer, oprichter en topman van investeringsmaatschappij Elliott. ©REUTERS

De activistische investeerder Elliott heeft een belang van 6 procent gekocht in het Nederlandse chipbedrijf NXP en vindt dat het meer waard is dan de 47 miljard dollar die Qualcom wil betalen voor een overname.

Elliott is meteen een van de grootste aandeelhouders van NXP. Er hebben al gesprekken plaatsgevonden met het management van het chipbedrijf. De investeerder dringt aan op een heronderhandeling van de deal met Qualcomm. Een alternatief is een andere koper zoeken of gewoon als zelfstandig bedrijf voortdoen. 'De overnamesom onderwaart het bedrijf substantieel', klinkt het.

Elliott ligt ook al dwars bij het Nederlandse verfbedrijf AkzoNobel. Twistpunt daar is de weigering eerder dit jaar bij de top van Akzo om te praten met het Amerikaanse PPG Industries over diens overnamevoorstellen.

NXP en Qualcomm hopen de transactie voor het einde van het jaar te kunnen afronden. De Europese Commissie is onlangs een diepgaand onderzoek gestart om na te gaan of een fusie de concurrentie in de sector niet lam legt.  De bedrijven wilden vrijdag geen commentaar geven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud