Aandeel Deutsche Bank op vers dieptepunt

CEO Christian Sewing van Deutsche Bank. ©AFP

De koers van de bankgroep zakte woensdagmorgen voor het eerst onder 9 euro. De beurswaarde van KBC is nu al de helft groter dan die van Deutsche Bank.

Deutsche Bank  tikte woensdagmorgen met 8,75 euro een nieuw dieptepunt aan. Het sleurde ook andere bankaandelen mee. De Euro Stoxx Banks-index  was in de ochtendhandel veruit de grootste daler in Europa. Toen het tij keerde - dankzij een mildere benadering van Chinese investeringen door de regering-Trump - werden de verliezen voor de banksector fors kleiner. In Brussel viel het verlies voor KBC  nog mee.

Er was geen specifieke reden voor de terugval van Deutsche Bank. Handelaars verwezen naar het negatieve technische plaatje. Deutsche Bank verkeert al langer in zwaar weer. De grootste bankgroep van Duitsland zit in een vicieuze cirkel van een slinkende omzet, lagere kredietratings en hogere financieringskosten. Eind mei omschreef de Amerikaanse centrale bank de toestand van Deutsche in de VS als 'bedenkelijk'. Kort daarna sneed het ratingbureau S&P in de kredietrating

44 procent
beurswaarde
Sinds begin dit jaar verloor Deutsche Bank al 44 procent beurswaarde.

Sinds begin dit jaar verloor Deutsche Bank al 44 procent beurswaarde. Geen enkele andere bank in Europa verloor meer. De Europese bankaandelen kennen in het algemeen wel een moeilijk jaar. Met een verlies van 14 procent tekent de Euro Stoxx Banks-index voor de slechtste prestatie. De beurswaarde van Deutsche Bank bedraagt nog 18,7 miljard euro. Ter vergelijking: de beurswaarde van KBC is met 27,5 miljard euro de helft groter. 

Nieuwe topman

Deutsche Bank moet zowat het meest gehate aandeel in Europa zijn. Van de 33 analisten die het opvolgen, zijn er slechts drie die een koopadvies geven. Daar is geen enkel groot, gereputeerd beurshuis bij. Er staan 16 verkoopadviezen uit. 

Deutsche wordt sinds april geleid door een nieuwe topman, Christian Sewing. 'We zullen bewijzen dat we een andere waarde hebben dan wat de financiĆ«le markten denken', schreef Sewing onlangs in een sussende mededeling aan het personeel. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect