Advertentie

Aandeelhouders Econocom stemmen in met kerstcadeau

Econocom-topman Jean-Louis Bouchard. (foto photonews) ©Photo News

Weinig verrassend hebben de aandeelhourders van IT-dienstenleverancier Econocom vandaag op een bijzondere algemene vergadering ingestemd met de vernietiging van ruim 6 miljoen aandelen.

Econocom vernietigt dus met onmiddellijke ingang het aandelenpakket, dat staat voor 5,35 procent van het kapitaal. Zo wordt de winst voortaan over een pak minder aandelen verdeeld.

Na de operatie blijven nog ruim 106,5 miljoen aandelen over. De onderneming zelf houdt er een kleine 626.000 in handen. Zo heeft ze onder meer een buffer voor eventuele omruilingen van converteerbare obligaties. Momenteel zijn er daarvan nog ruim 3,7 miljoen in omloop. Elke obligatie kan worden omgezet in vier aandelen. In het geval die allemaal worden opgevraagd, staan de obligaties dus voor een kleine 15 miljoen aandelen. Indien nodig zal Econocom nieuwe aandelen uitgeven om aan de omruiling te kunnen voldoen.

Daarnaast zijn er ook nog opties in omloop die betrekking hebben op bijna 8 miljoen aandelen.

Het is geen nieuw beleid voor Econocom: ook vorig jaar schonk de IT-dienstverlener zijn aandeelhouders al een mooi kerstcadeau door toen ongeveer 8 procent van zijn aandelen te vernietigen. In 2013 werd een dividend van 10 eurocent per aandeel uitgekeerd.

Econocom meldt nog dat op 28 januari voorlopige resultaten over 2013 worden bekendgemaakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud