AIG krijgt nog eens Sandy over zich

De speeltijd is voorbij, de Amerikaanse politici zullen de gesprekken over de ‘fiscal cliff’ nu wel ernstig nemen. Die hoop stuurde de Amerikaanse beurzen naar lichte winst.

De Dow Jones steeg met 0,1 procent tot 13,169,88 punten en de S&P500 bleef zo goed als onveranderd. De Nasdaq klom 0,3 procent tot 2.986,96 punten, maar dat lag niet aan het zwaargewicht Apple.

Na een volatiele sessie eindigde het aandeel nog maar eens met verlies (-0,6%, 529,82 dollar). De reden was een rapport van het beurshuis Jefferies.Analist Peter Misek ziet de resultaten van Apple afnemen en doet in één trek 100 dollar af van het koersdoel: van 900 naar 800 dollar. Het aandeel staat al geruime tijd onder druk nadat het in september tot een record van 705 dollar was gestegen.

De technologiesector zat nochtans in de lift, deels te danken aan de sterke prestatie van Hewlett-Packard. De computerbouwer, met een verlies van 44,5 procent sinds het begin van dit jaar het grootste kneusje in de Dow Jones, deed er1,6 procent bij tot 14,16 dollar. Geruchten doen de ronde dat beleggersactivist Carl Icahn zich wil inkopen in het slabakkende HP.

American International Group kreeg een opdoffer van 2,3 procent tot 33,36 dollar. Denoodlijdende verzekeraar maakte de factuur van orkaan Sandy bekend. Die zal oplopen tot 2 miljard dollar (1,5 miljard euro) voor belastingen. In oktober heeft Sandy in de staten New York en New Jersey respectievelijk voor 41,9 miljard en 36,9 miljard dollar schade veroorzaakt.

Daarnaast werd bekend dat AIG zijn vliegtuigleasingdochter International Lease FinanceCorp (ILFC) voor 80,1 procent verkoopt aan een groep Chinese investeerders. Die leggen 4,23 miljard dollar (3,3 miljard euro) op tafel. Het gaat om de grootste Chinees-Amerikaanse deal ooit.

Beleggers hadden meer trek in McDonald’s (+1,1%, 89,41 dollar). De fastfoodgigant kon in november beter dan verwachte verkoopcijfers voorleggen door nog meer dan anders te focussen op goedkope formules, beter bekend als de ‘dollar-menu’s’. Dat cijfers over één maand niet representatief zijn, was van geen tel. Vorige maand moest McDonald’s namelijk zijn eerste omzetdaling in negen jaar opbiechten en beleggers waren wanhopig op zoek naar een klein beetje goed nieuws van de hamburgergigant.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud