Albert Frère krijgt opslag op zijn 88ste

Albert Frère kreeg vorig jaar een vast loon van 3 miljoen euro als CEO van GBL. (Foto: AFP) ©AFP

Albert Frère, de rijkste man van het land, krijgt op zijn 88ste nog opslag. Frères vaste loon als topman van zijn eigen investeringsvehikel GBL steeg vorig jaar naar 3 miljoen euro.

Dat leert het jaarverslag van de Bel20'er. Frère, die zich officieel gedelegeerd bestuurder en CEO van GBL mag noemen, verdient met zijn 3 miljoen euro ruim 11 procent meer dan de 2,7 miljoen euro die hij het jaar daarvoor opstreek. Bovenop dat bedrag genoot Frère ook nog 12.263 euro aan voordelen in natura.

Maar daar blijft het bij. De 88-jarige financier ontvangt geen variabel loon in cash en kreeg vorig jaar ook geen aandelenopties toegekend.

Frère is dan wel CEO van GBL, de dagelijkse leiding over de holding heeft hij al een tweetal jaar geleden overgedragen aan zijn schoonzoon Ian Gallienne en Gérard Lamarche, de vroegere financieel directeur van energiegroep GDF Suez. 

Dat duo, officieel de twee co-gedelegeerd bestuurders van de groep, kreeg vorig jaar samen 3,3 miljoen euro uitbetaald. Na aftrek van belastingen komt dat uit op 820.000 euro per persoon, 20.000 euro meer dan in dezelfde periode vorig jaar. 

Daarnaast krijgen Gallienne en Lamarche elk nog eens 205.350 euro aan pensioenrechten en 142.473 euro aan voordelen in natura, verzekeringen en andere voordelen. Maar net als Frère senior ontvingen ook zij geen variabel loon in cash. Al kregen ze wel ruim 52.000 opties in GBL, die op basis van de huidige aandelenkoers van GBL goed zijn voor een waarde van 720.550 euro. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud