Alles is te herdoen voor Dow Jones

©AFP

De opmars van de dollar en de toenemende vrees voor een renteverhoging in de VS sturen Wall Street stevig lager. De Dow Jones en de S&P 500 zijn intussen alle winst die ze dit jaar boekten, kwijt. En nog veel meer

In het spoor van de Europese beurzen die gemiddeld ruim één procent lager sloot, dook Wall Street onmiddellijk in het rood. In Europa speelde de onzekerheid over de Griekse maatregelen beleggers parten, terwijl in de Verenigde Staten de markt zich zorgen begint te maken over de dure dollar, die de export vanuit de VS steeds moeilijker maakt. Ook neemt de vrees weer toe dat de Fed, de centrale bank, op korte termijn de rente gaat verhogen.

Bij de slotbel verloor de Dow Jones Industrial 1,9 procent, het verlies voor de Nasdaq liep op tot 1,7 procent, net als voor de  brede index S&P 500. De Dow Jones en de S&P 500 zijn nu alle winst kwijt die sinds 31 december werd opgebouwd, de Nasdaq heeft nog een beetje reserve. 'De voortdurende stijging van de dollar en de ineenstorting van de euro baart de markt zeker zorgen', aldus Michael James, manager bij Wedbush Securities.

Negen van de tien sectoren van de S&P 500 gaan erop achteruit, met de financiële aandelen als grootste verliezers. Met de resultaten van Oracle en General Corp die er volgende week aankomen, loopt het resultatenseizoen van het vierde kwartaal af. Van de bedrijven die al met cijfers kwamen, klopte drie kwart de winstverwachtingen en 56 procent de omzetprognoses. Maar analisten verwachten dat de bedrijven uit de S&P 500 dit kwartaal 5,1 procent minder winst zullen boeken.

Rally at Urban Outfitters still hasn’t convinced Wall Street. http://t.co/eM7BhFJRXJ $URBN pic.twitter.com/kF5ifesj3b— MarketWatch (@MarketWatch) March 10, 2015

 

Tussen al die miserie is er één uitblinker, Urban Outfitters (44,06 dollar, +11,52%), dat er in slaagde om hogere omzetten te boeken in al zijn merken, een zeldzame prestatie, en bovendien lag de winst hoger dan verwacht. Prompt regende het koersdoel- en adviesverhogingen. Voor de beurs opende stond er al een winst van ruim 6 procent op de tabellen. Het staat nu met afstand aan de kop van de S&P 500 en de Dow Jones. In ons land heeft de keten twee winkels, één in Antwerpen en één in Brussel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud