Amazon katapulteert Jeff Bezos tot 'man van 100 miljard'

Amazon-CEO Jeff Bezos ©BELGAIMAGE

De recordjacht van Amazon heeft Bezos alleen al dit jaar 34 miljard dollar rijker gemaakt.

Er vielen vrijdag op Wall Street geen prijzen te verdienen met wie volgens beleggers de kassa meest zal rinkelen tijdens de eindejaarsverkopen, die met 'Black Friday' officieel afgetrapt zijn. Terwijl de Dow Jones op een halve handelssessie een gezapige 0,1 procent hoger afsloot, spurtte Amazon.com  nog eens 2,6 procent hoger naar 1.186 dollar.

Sinds begin dit jaar is de online 'alleswinkel' bijna 60 procent duurder geworden. Nog niet zo lang geleden sloopte de webgigant 20 jaar na de beursintroductie de kaap van 1.000 dollar. Die hausse heeft het fortuin van oprichter Jeff Bezos volgens ramingen van Bloomberg doen aanzwellen tot 100 miljard dollar.

Het gros van dat fortuin zit nog altijd in Amazon zelf, ook al cashte Bezos eerder deze maand voor dik 1 miljard aandelen. Maar de CEO bezit na de verkoop nog altijd 78,9 miljoen stuks, goed voor een belang van 16,4 procent. Alleen al dat belang is nu op papier 93,6 miljard dollar waard.

Voeg daarbij een stevige bankrekening plus de andere investeringen -  een belang van zo'n 3 miljard dollar in ruimtevaartbedrijf Blue Origin en het dagblad The Washington Post dat hij in 2013 voor 250 miljoen dollar kocht - een Bloomberg komt aan een ronde 100 miljard dollar uit. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud